Ugrás a tartalomra

Készülnek a MOZDULJ! PETŐFI!-re

2022.10.02
08:52
Forrás
Magyar Szó
Kötetbemutatókkal, kirándulásokkal, filmvetítésekkel, történészkonferenciával készülnek a MOZDULJ! PETŐFI! nevet viselő vajdasági Petőfi 200 rendezvénysorozat szervezői. A programok 2023. január 1. és 2024. március 15-e között valósulnak meg.

Az előkészületek már folynak, hiszen Mészáros Gábor színész és az őt kísérő forgatócsoport a Petőfi nevét viselő művelődési házakban, iskolákban, köztéri szobroknál vett fel képsorokat az elmúlt hetekben. A Petőfi-versekre épülő, 2461 kilométert felölelő, a költőhöz kötődő helyszíneket megmutató kisfilmek zeneszerzői Szerda Árpád és Pálfi Ervin.

Hamarosan a MOZDULJ! PETŐFI! programsorozat logóját is bemutatják, illetve a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával három Petőfi-mellszobor is készül, amelyek helyéről kreatív módon dönthet a közösség. A szobrokat Szilágyi László újvidéki szobrász készíti.

Vajdaságban 23 művelődési egyesület viseli Petőfi Sándor nevét, ezek is bekapcsolódnak a rendezvénysorozatba.

MOZDULJ! PETŐFI!
Petőfi Sándor
Vajdaság
rendezvénysorozat
előkészületek
Mészáros Gábor
szobor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:02, Frissítve: 17:11

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése

Megkezdődött a roaming-díjak csökkenése az EU és a Nyugat-Balkán országai között a 2022. december 6-án megtartott tiranai értekezleten aláírt nyilatkozat értelmében – közölte a Regionális Együttműködési Tanács.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.