Ugrás a tartalomra

Készülnek a MOZDULJ! PETŐFI!-re

2022.10.02
08:52
Forrás
Magyar Szó
Kötetbemutatókkal, kirándulásokkal, filmvetítésekkel, történészkonferenciával készülnek a MOZDULJ! PETŐFI! nevet viselő vajdasági Petőfi 200 rendezvénysorozat szervezői. A programok 2023. január 1. és 2024. március 15-e között valósulnak meg.

Az előkészületek már folynak, hiszen Mészáros Gábor színész és az őt kísérő forgatócsoport a Petőfi nevét viselő művelődési házakban, iskolákban, köztéri szobroknál vett fel képsorokat az elmúlt hetekben. A Petőfi-versekre épülő, 2461 kilométert felölelő, a költőhöz kötődő helyszíneket megmutató kisfilmek zeneszerzői Szerda Árpád és Pálfi Ervin.

Hamarosan a MOZDULJ! PETŐFI! programsorozat logóját is bemutatják, illetve a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával három Petőfi-mellszobor is készül, amelyek helyéről kreatív módon dönthet a közösség. A szobrokat Szilágyi László újvidéki szobrász készíti.

Vajdaságban 23 művelődési egyesület viseli Petőfi Sándor nevét, ezek is bekapcsolódnak a rendezvénysorozatba.

MOZDULJ! PETŐFI!
Petőfi Sándor
Vajdaság
rendezvénysorozat
előkészületek
Mészáros Gábor
szobor

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű