Ugrás a tartalomra

Készülnek a MOZDULJ! PETŐFI!-re

2022.10.02
08:52
2023.11.18
14:02
Forrás
Magyar Szó
Kötetbemutatókkal, kirándulásokkal, filmvetítésekkel, történészkonferenciával készülnek a MOZDULJ! PETŐFI! nevet viselő vajdasági Petőfi 200 rendezvénysorozat szervezői. A programok 2023. január 1. és 2024. március 15-e között valósulnak meg.

Az előkészületek már folynak, hiszen Mészáros Gábor színész és az őt kísérő forgatócsoport a Petőfi nevét viselő művelődési házakban, iskolákban, köztéri szobroknál vett fel képsorokat az elmúlt hetekben. A Petőfi-versekre épülő, 2461 kilométert felölelő, a költőhöz kötődő helyszíneket megmutató kisfilmek zeneszerzői Szerda Árpád és Pálfi Ervin.

Hamarosan a MOZDULJ! PETŐFI! programsorozat logóját is bemutatják, illetve a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával három Petőfi-mellszobor is készül, amelyek helyéről kreatív módon dönthet a közösség. A szobrokat Szilágyi László újvidéki szobrász készíti.

Vajdaságban 23 művelődési egyesület viseli Petőfi Sándor nevét, ezek is bekapcsolódnak a rendezvénysorozatba.

Petőfi Sándor
Vajdaság
rendezvénysorozat
előkészületek
Mészáros Gábor
szobor
Mozdulj! Petőfi!

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.