Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Két díjat nyertek a Pannon RTV-sek a Kulturális Filmek Fesztiválján

2019-08-24
19:27
2019-08-24
19:32
Forrás
Pannon RTV
Kimagaslóan szerepeltek a vajdaságiak az V. Kulturális Filmek Fesztiválján, a magyarországi Szatmárcsekén.

A Pannon RTV munkatársai két díjat érdemeltek ki. Herczeg Zsolt és Miskolci Renato filmje, a Múlt, jelen, jövő különdíjat kapott, Huszár Krisztián, Horvát Inesz és Búzás Zsuzsanna alkotása, a Parázson született pedig közönségdíjas lett. A szintén vajdasági Gazsó Orsolya a topolyai zárda nővéreiről készített filmjével pályázott. A zsűri döntése értelmében ő a harmadik helyet zsebelte be. Első helyezett lett Csúcs Mária és Csúcs Péter - Küzdelem a hősökért című alkotása. A második díjat pedig Margittai Gábor - Erdély és Románia nagy egyesülése című filmje érdemelte ki. A versenyfilmek segítenek megérteni a helyi magyar kultúra, azon belül is a hagyományok és a táji értékek szerepét, felhívják az emberek figyelmét arra, hogy mindezek megőrzése kulcsfontosságú. A kisfilmeket a tudositok.hu oldalon lehet megtekinteni.

Kulturális Filmek Fesztiválja
Szatmárcseke
Herczeg Zsolt
Miskolci Renato
Huszár Krisztián
Horvát Inesz
Búzás Zsuzsanna
Gazsó Orsolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:19, Frissítve: 23:34

Az Atlético a címvédőt, a Dortmund a PSG-t verte

Az Atlético Madrid Niguez korai gólja révén előnyből várja a címvédő Liverpool elleni visszavágót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg a Dortmund 2:1-es győzelemmel kezdte a PSG elleni párharcot.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.