Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Két díjat nyertek a Pannon RTV-sek a Kulturális Filmek Fesztiválján

2019.08.24
19:27
2022.05.12
10:08
Forrás
Pannon RTV
Kimagaslóan szerepeltek a vajdaságiak az V. Kulturális Filmek Fesztiválján, a magyarországi Szatmárcsekén.
Pannon RTV

A Pannon RTV munkatársai két díjat érdemeltek ki. Herczeg Zsolt és Miskolci Renato filmje, a Múlt, jelen, jövő különdíjat kapott, Huszár Krisztián, Horvát Inesz és Búzás Zsuzsanna alkotása, a Parázson született pedig közönségdíjas lett. A szintén vajdasági Gazsó Orsolya a topolyai zárda nővéreiről készített filmjével pályázott. A zsűri döntése értelmében ő a harmadik helyet zsebelte be. Első helyezett lett Csúcs Mária és Csúcs Péter - Küzdelem a hősökért című alkotása. A második díjat pedig Margittai Gábor - Erdély és Románia nagy egyesülése című filmje érdemelte ki. A versenyfilmek segítenek megérteni a helyi magyar kultúra, azon belül is a hagyományok és a táji értékek szerepét, felhívják az emberek figyelmét arra, hogy mindezek megőrzése kulcsfontosságú. A kisfilmeket a tudositok.hu oldalon lehet megtekinteni.

Kulturális Filmek Fesztiválja
Szatmárcseke
Herczeg Zsolt
Huszár Krisztián
Horvát Inesz
Búzás Zsuzsanna
Gazsó Orsolya
Miskolci Renato

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.