Ugrás a tartalomra

Két fesztivál, öt díj - a Szabadkai Gyermekszínház sikerei

2021.05.12
20:22
2021.05.12
20:52
Forrás
Pannon RTV
Nem minden város büszkélkedhet olyan gyermekszínházzal mint Szabadka. Az ország egyik legjobb ilyen jellegű intézményéről van szó, több díjat is bezsebeltek az elmúlt időszakban megtartott rangos szemléken.

A színészek a koronavírus-járvány alatt is pallérozták a legfiatalabb generáció elméjét és töretlenül tartották az előadásokat. Idén két fesztiválon léptek fel, a 70. Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválján és a Szerbiai Hivatásos Bábszínházak 51. Találkozóján. Ezekről 5 díjat hoztak el - mondta a Közügyekben Árokszállási Stamenković Márta, a Szabadkai Gyermekszínház igazgatója.

„A Tiritarka haragtár című előadás, amelyben Fridrik Gertrúd és Kocsis Endre lépnek fel, ebben az előadásban kapott Fridrik Gertrúd színészi díjat, és Mihályi Zsófi kapott díjat díszletre vagyis bábokra, mint ötletre.”

A színházban a szezon végéig még két előadás készül, az egyik a Harisnyás Pippi, amelyet magyarul és szerbül is láthat a közönség, a másik pedig az Ikarosz.

Szabadka
Szabadkai Gyermekszínház
Stamenković Árokszállási Márta

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.