Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Két fesztivál, öt díj - a Szabadkai Gyermekszínház sikerei

2021.05.12
20:22
2021.05.12
20:52
Forrás
Pannon RTV
Nem minden város büszkélkedhet olyan gyermekszínházzal mint Szabadka. Az ország egyik legjobb ilyen jellegű intézményéről van szó, több díjat is bezsebeltek az elmúlt időszakban megtartott rangos szemléken.

A színészek a koronavírus-járvány alatt is pallérozták a legfiatalabb generáció elméjét és töretlenül tartották az előadásokat. Idén két fesztiválon léptek fel, a 70. Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválján és a Szerbiai Hivatásos Bábszínházak 51. Találkozóján. Ezekről 5 díjat hoztak el - mondta a Közügyekben Árokszállási Stamenković Márta, a Szabadkai Gyermekszínház igazgatója.

„A Tiritarka haragtár című előadás, amelyben Fridrik Gertrúd és Kocsis Endre lépnek fel, ebben az előadásban kapott Fridrik Gertrúd színészi díjat, és Mihályi Zsófi kapott díjat díszletre vagyis bábokra, mint ötletre.”

A színházban a szezon végéig még két előadás készül, az egyik a Harisnyás Pippi, amelyet magyarul és szerbül is láthat a közönség, a másik pedig az Ikarosz.

Szabadka
Szabadkai Gyermekszínház
Stamenković Árokszállási Márta

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.