Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Két könyvbemutatónak adott otthont a zentai Alkotóház

2018-04-13
15:26
2018-04-13
16:57
Forrás
Pannon RTV
Először Antal Szilárd: A rejtett város c. fotóalbumát mutatták be, valamint megnyitották a kiadványban található képekből válogatott kiállítást.

Ezt követően Tékiss Tamás: Samu Sejti című regényével ismerkedhettek meg az érdekeltek.

„A rejtett város” c. fotóalbumból Újvidék olyan szegleteit ismerhetjük meg, amelyre a rohanó világ miatt fel sem figyelnénk. A terem falaira felakasztva a fotóalbum néhány darabját tekinthették meg az érdeklődők.

Antal Szilárd: „Ezek a fotók, amelyek most ki vannak állítva, nem kiállításra készültek, hanem részletek magából a könyvből. Remélem, megállja a helyét most ilyen szerepben is, mint kiállított mű, és lehet úgy tekinteni rá, mint egy komoly fotókiállításra.”

Tékiss Tamás regényének főhőse Samu, a nagyon okos kisfiú, aki rengeteget tud a világról. Nagyon szeretné megválaszolni a különféle kérdéseket, leginkább a felnőttek világát igyekszik megérteni azon keresztül, ahogyan szüleit és tanárait elemzi.

Tékiss Tamás: „A cél az volt igazából ezzel, hogy valamilyen szinten egy görbe tükröt tartsak a felnőttek elé, megmutassam, hogy nagyjából hogyan láthatják őket a gyerekek. Azt, hogy nagyon is jól tudnak a gyerekek is a sorok között olvasni, és igen-igen rájönni néha a felnőttek titkaira, legalább is ami Samut illeti. Ez volt az alapgondolat.”

A fotóalbumot és a regényt is a Forum Könyvkiadó Intézet adta ki.

Zenta
Antal Szilárd
Tékiss Tamás

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.