Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Két könyvbemutatónak adott otthont a zentai Alkotóház

2018-04-13
15:26
2018-04-13
16:57
Forrás
Pannon RTV
Először Antal Szilárd: A rejtett város c. fotóalbumát mutatták be, valamint megnyitották a kiadványban található képekből válogatott kiállítást.

Ezt követően Tékiss Tamás: Samu Sejti című regényével ismerkedhettek meg az érdekeltek.

„A rejtett város” c. fotóalbumból Újvidék olyan szegleteit ismerhetjük meg, amelyre a rohanó világ miatt fel sem figyelnénk. A terem falaira felakasztva a fotóalbum néhány darabját tekinthették meg az érdeklődők.

Antal Szilárd: „Ezek a fotók, amelyek most ki vannak állítva, nem kiállításra készültek, hanem részletek magából a könyvből. Remélem, megállja a helyét most ilyen szerepben is, mint kiállított mű, és lehet úgy tekinteni rá, mint egy komoly fotókiállításra.”

Tékiss Tamás regényének főhőse Samu, a nagyon okos kisfiú, aki rengeteget tud a világról. Nagyon szeretné megválaszolni a különféle kérdéseket, leginkább a felnőttek világát igyekszik megérteni azon keresztül, ahogyan szüleit és tanárait elemzi.

Tékiss Tamás: „A cél az volt igazából ezzel, hogy valamilyen szinten egy görbe tükröt tartsak a felnőttek elé, megmutassam, hogy nagyjából hogyan láthatják őket a gyerekek. Azt, hogy nagyon is jól tudnak a gyerekek is a sorok között olvasni, és igen-igen rájönni néha a felnőttek titkaira, legalább is ami Samut illeti. Ez volt az alapgondolat.”

A fotóalbumot és a regényt is a Forum Könyvkiadó Intézet adta ki.

Zenta
Antal Szilárd
Tékiss Tamás

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.