Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Kétnyelvű honlappal fejlesztenék a szerb-magyar kulturális együttműködést

2019-02-19
15:26
2019-02-19
16:31
Forrás
Pannon RTV
A Tartomány és a DKMT Fejlesztési Ügynökség eseménynaptárat és kulturális fórumot tartalmazó kétnyelvű honlap kialakításával fejlesztené a szerb-magyar, határon átnyúló kulturális együttműködést.

Ezt a projektet mutatták be ma a Vajdasági Parlament épületében megtartott fórumon.

Csókási Eszter, ügyvezető, DKMT Fejlesztési Ügynökség: „A nagyon kedvező magyar és szerb viszonyok közepette gyakran látogatjuk már meg egymást, az viszont még viszonylag ritka, hogy egymás kulturális életbe is bekapcsolódunk, akár ellátogatni egy szegedi vagy szabadkai előadásra. Azáltal, hogy a projektben intézményesítjük a határon átnyúló együttműködést, Palicson megépül egy magyar kulturális központ, Mórahalmon pedig megépül egy szerb kulturális központ, ezáltal központjai lesznek a magyar és szerb kultúrának is mindkét országban.”

Vajdaság Autonóm Tartomány
kulturális együttműködés

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:20, Frissítve: 20:26

Magyarul csak a Semmi lesz Óbecsén

Elkezdődött a 62. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. A Fabula Rasa Színjátszó Grund Semmi című ifjúsági előadása kedden 18:15-kor lesz műsoron.
19:10, Frissítve: 20:29

A Tisza vízállása 374 centiméter Zentánál

Ez a szint teljesen átlagosnak mondható ebben az időszakban, áradástól nem kell tartani - mondják az illetékesek. A víz szintje 15-20 centimétert emelkedhet az elkövetkező napokban az esőzések miatt.
17:23

A méhek világnapja

Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet arra figyelmeztet, hogy a beporzók számának és sokféleségének csökkenése katasztrofális következményekkel járhat táplálkozásunkra nézve.

Népszerű