Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Kétnyelvű honlappal fejlesztenék a szerb-magyar kulturális együttműködést

2019-02-19
15:26
2019-02-19
16:31
Forrás
Pannon RTV
A Tartomány és a DKMT Fejlesztési Ügynökség eseménynaptárat és kulturális fórumot tartalmazó kétnyelvű honlap kialakításával fejlesztené a szerb-magyar, határon átnyúló kulturális együttműködést.

Ezt a projektet mutatták be ma a Vajdasági Parlament épületében megtartott fórumon.

Csókási Eszter, ügyvezető, DKMT Fejlesztési Ügynökség: „A nagyon kedvező magyar és szerb viszonyok közepette gyakran látogatjuk már meg egymást, az viszont még viszonylag ritka, hogy egymás kulturális életbe is bekapcsolódunk, akár ellátogatni egy szegedi vagy szabadkai előadásra. Azáltal, hogy a projektben intézményesítjük a határon átnyúló együttműködést, Palicson megépül egy magyar kulturális központ, Mórahalmon pedig megépül egy szerb kulturális központ, ezáltal központjai lesznek a magyar és szerb kultúrának is mindkét országban.”

Vajdaság Autonóm Tartomány
kulturális együttműködés

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.