Ugrás a tartalomra

Kétnyelvű honlappal fejlesztenék a szerb-magyar kulturális együttműködést

2019.02.19
15:26
2019.02.19
16:31
Forrás
Pannon RTV
A Tartomány és a DKMT Fejlesztési Ügynökség eseménynaptárat és kulturális fórumot tartalmazó kétnyelvű honlap kialakításával fejlesztené a szerb-magyar, határon átnyúló kulturális együttműködést.

Ezt a projektet mutatták be ma a Vajdasági Parlament épületében megtartott fórumon.

Csókási Eszter, ügyvezető, DKMT Fejlesztési Ügynökség: „A nagyon kedvező magyar és szerb viszonyok közepette gyakran látogatjuk már meg egymást, az viszont még viszonylag ritka, hogy egymás kulturális életbe is bekapcsolódunk, akár ellátogatni egy szegedi vagy szabadkai előadásra. Azáltal, hogy a projektben intézményesítjük a határon átnyúló együttműködést, Palicson megépül egy magyar kulturális központ, Mórahalmon pedig megépül egy szerb kulturális központ, ezáltal központjai lesznek a magyar és szerb kultúrának is mindkét országban.”

Vajdaság Autonóm Tartomány
kulturális együttműködés

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.