Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kétnyelvű versesköteteket mutattak be Szabadkán

2022.06.01
19:17
2022.06.01
20:06
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Turczi István: Üresség-Praznina, valamint Zoran Bognar Novi Čovek-Új ember című kétnyelvű verseskötetét a Szabadkai Városi Könyvtár új olvasótermében.
Pannon RTV

A kötetek Fehér Illés fordításában jelentek meg. Az Üresség egy speciális kötet, tulajdonképpen egy vers, egy verskönyv. Egy nagyon személyes hajnaltól-hajnalig szóló történet. Egy nagy szerelem és egy nehéz éjszaka van mögötte - árulta el a szerző.

Pannon RTV

Turczi István, szerző: „Ez egy nagy lélegzetű vers. Én nem is tudtam, hogy Fehér Illés ezt olvasta. És azt sem tudtam, hogy lefordította. Írt nekem egy levelet, ugyanis ő engem rendszeresen fordít, de kicsi verseket. Folyamatosan fordít és rakja össze. Állítólag készül a következő kötet. És egyszer csak előállt azzal, hogy "Kedves István, itt az Üresség, megcsináltam és nézd meg. Szeretné kiadni a belgrádi kiadó. Nagyon megtisztelő, és nagyon nagy öröm.”

Turczi István
Zoran Bognar
Szabadkai Városi Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.