Ugrás a tartalomra

Kétnyelvű versesköteteket mutattak be Szabadkán

2022.06.01
19:17
2022.06.01
20:06
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Turczi István: Üresség-Praznina, valamint Zoran Bognar Novi Čovek-Új ember című kétnyelvű verseskötetét a Szabadkai Városi Könyvtár új olvasótermében.

A kötetek Fehér Illés fordításában jelentek meg. Az Üresség egy speciális kötet, tulajdonképpen egy vers, egy verskönyv. Egy nagyon személyes hajnaltól-hajnalig szóló történet. Egy nagy szerelem és egy nehéz éjszaka van mögötte - árulta el a szerző.

Turczi István, szerző: „Ez egy nagy lélegzetű vers. Én nem is tudtam, hogy Fehér Illés ezt olvasta. És azt sem tudtam, hogy lefordította. Írt nekem egy levelet, ugyanis ő engem rendszeresen fordít, de kicsi verseket. Folyamatosan fordít és rakja össze. Állítólag készül a következő kötet. És egyszer csak előállt azzal, hogy "Kedves István, itt az Üresség, megcsináltam és nézd meg. Szeretné kiadni a belgrádi kiadó. Nagyon megtisztelő, és nagyon nagy öröm.”

Turczi István
Zoran Bognar
Szabadkai Városi Könyvtár

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.