Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Kétszereplős komédiát mutat be a Szabadkai Népszínház Szerb Társulata

2023.02.22
13:55
2023.02.22
17:23
Forrás
Pannon RTV
Lutz Hübner Gréta, 89. oldal című kétszereplős komédiájának bemutatóját tartja pénteken a Szabadkai Népszínház Szerb Társulata.

Nyolc jelenetet, nyolc férfi és nyolc női szerepet ad elő két színész, Suzana Vuković és Miloš Stanković, Olja Đorđević rendezésében. A darab színészekről, rendezőkről, színházi dolgozókról szól. Szellemes és önironikus történet a színházban előforduló szélsőséges esetekről, a munkamódszerekről, a komikus helyzetekről, egyszóval a színházi alkotók viszonyairól egy előadás munkafolyamata alatt.

Olja Đorđević, rendező: „Ennek a darabnak a szépsége, hogy mi hárman, Miloš, Suzana és én, mintha egy utazáson vettünk volna részt a közös emlékeink és tapasztalataink által. Amiről egyébként az emberek a kávéházban beszélgetnek előadás után, anekdotáznak, hogyan csináltak valamit az előadásban, és ezek a darab részei lettek. Bármennyire érdekesnek és valószínűleg túlzásként fognak majd tűnni, higgyék el, mindez megtörtént valamikor, és valószínűleg ez az előadás legmulatságosabb része.”

Szabadkai Népszínház
Olja Đorđević
színház

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű