Ugrás a tartalomra

Keviben járt Szent Mihály Szekere

2021.08.24
10:06
2021.08.24
16:13
Forrás
Pannon RTV
Megkezdte vajdasági turnéját a magyarországi Szent Mihály Szekere Vándorszínház. Elsőként Keviben mutatták be az ünnepi előadást hétfő este, augusztus 20-a alkalmából. A vándorszínház a következő napokban öt településen mutatja be a műsort.

A Szent István királyról való megemlékezésen többek között Arany János, Liszt Ferenc, és Erkel Ferenc műveiből hallhatott részleteket a közönség, valamint a magyarpalatkai és szatmári táncok is bekerültek a programba. Az előadást Keviben, a Móra István Művelődési Egyesületben mutatták be.

Nagy Abonyi Enikő, Bogaras: „Nagyon fontosnak tartom, hogy Vajdaságban is van lehetőség, egy ilyen jó kis előadást megnézni. Az itteni magyarságnak is nagyon fontos az anyaországhoz való tartozás.”

A Szent Mihály Szekere Vándorszínház 2009-ben alakult, célkitűzése pedig a művészi értékek ápolása. A vándorszínház nem először jár Vajdaságban.

Valter Ferenc, operaénekes, Szent Mihály Szekere Vándorszínház, Magyarország: „A hazafias műsoraink itt különösen jó talajra találnak a nézők lelkében, mert valahogy az a tapasztalatunk, hogy itt még jobban őrzik a magyarságukat, vagy talán többen őrzik a magyarságukat, mint az anyaországban.”

A Móra István Művelődési Egyesület már évek óta szoros kapcsolatot ápol a magyarországi társulattal - mondta el az egyesület elnöke, Perpauer Attila: „Úgy gondolom, hogy ennek a közösségnek is rendkívül fontos, hogy megünnepeljük, emlékezzünk államalapításunkról és nagyon fontosnak tartottunk azt, hogy valaki jöjjön hozzánk, hogy ebben segítsen, a megszervezésben. A vándorszínházzal évek óta jó a kapcsolatunk és mindig felkínálják a produkciójukat és ők döntötték el, hogy mely településekre fognak eljönni.”

A vajdasági közönség a következő napokban Csókán, Zentán, Tornyoson, Törökfalun és Zentagunarason is megtekintheti az előadást.

Szent Mihály Szekere Vándorszínház
Kevi

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.