Ugrás a tartalomra
Exit fölirat
Tanjug/Jaroslav Pap/bg

Kezdődik az Exit, Európa egyik legjobb fesztiválja, kövesd élőben a megnyitót

2018-07-12
16:01
2018-07-13
18:05
Forrás
Pannon RTV
19 órakor nyitják a kapukat a péterváradi várban. A megnyitó fő attrakciója korunk egyik legnagyobb balett csillaga, Szergej Polunyin, aki 22 óra 40 perckor lép színpadra.
Vucevic és Brnabic az Exiten

Kezdődik az Exit Fesztivál Újvidéken! A zenei rendezvényt a napokban a BBC a világ 7 legnagyobb zenei fesztiváljai közé sorolta be. A fesztiválnak tavaly több, mint 200 000 látogatója volt. A szervezők idén is rekordlátogatottságra számítanak.

tolonganak a látogatók befelé

Rengeteg színpad, különböző zenei stílusok, hajnalig tartó bulizás. Ezekre számíthatnak az Exit Fesztivál látogatói, akik több mint 70 országból érkeztek Újvidékre. A város több pontján is fesztiválos karkötőkre válthatják be a jegyeiket. A négy napra szóló jegyek mostanra mind elfogytak, és csak napijegyeket lehet vásárolni a rendezvényre. A csütörtökre szóló napijegy ára 2990 dinár.

Jegyekért sorban állók

Klemen Kopina, Szlovénia: „Jó bulira számítok, remek szórakozásra és sok emberre. Remélem, a hangulat jó lesz és sok nemzet zászlója lobog majd együtt. Szerintem ez egy remek fesztivál lesz.”

A norvégiai Eddie Glamo Solomunt szeretné látni a leginkább. „A barátom is fellép, úgyhogy természetesen őt is. És Ziggy Marleyt is. Sok jó fellépő van.”

az első koncert

A törökországi Burak Oklar másodszor vesz részt a fesztiválon. Idén barátnőjét is hozta magával.
„-Nagyon sok jó tapasztalatot és emléket szereztünk itt a barátaimmal, és azt mondtuk, idén is adunk egy esélyt az Exit Fesztiválnak.
-És te mire számítasz?
-Izgatott vagyok. Nagyon sok élményről mesélt a barátom.”

fényképezkedés a bejáratnál

Az Exit első napján többek között a svéd származású Fever Ray, az amerikai származású LP, valamint a szintén amerikai Migos együttes is koncertet ad. A hivatalos megnyitót este 11 órakor tartják, amelyet látványos tűzijáték is kísér majd.

Nézd élőben az Exit Fesztivál megnyitóját!

Exit Fesztivál
Újvidék
Szergej Polunyin

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.