Ugrás a tartalomra

Kezdődik az Exit, Európa egyik legjobb fesztiválja, kövesd élőben a megnyitót

2018.07.12
16:01
2018.07.13
18:05
Forrás
Pannon RTV
19 órakor nyitják a kapukat a péterváradi várban. A megnyitó fő attrakciója korunk egyik legnagyobb balett csillaga, Szergej Polunyin, aki 22 óra 40 perckor lép színpadra.

Kezdődik az Exit Fesztivál Újvidéken! A zenei rendezvényt a napokban a BBC a világ 7 legnagyobb zenei fesztiváljai közé sorolta be. A fesztiválnak tavaly több, mint 200 000 látogatója volt. A szervezők idén is rekordlátogatottságra számítanak.

Rengeteg színpad, különböző zenei stílusok, hajnalig tartó bulizás. Ezekre számíthatnak az Exit Fesztivál látogatói, akik több mint 70 országból érkeztek Újvidékre. A város több pontján is fesztiválos karkötőkre válthatják be a jegyeiket. A négy napra szóló jegyek mostanra mind elfogytak, és csak napijegyeket lehet vásárolni a rendezvényre. A csütörtökre szóló napijegy ára 2990 dinár.

Klemen Kopina, Szlovénia: „Jó bulira számítok, remek szórakozásra és sok emberre. Remélem, a hangulat jó lesz és sok nemzet zászlója lobog majd együtt. Szerintem ez egy remek fesztivál lesz.”

A norvégiai Eddie Glamo Solomunt szeretné látni a leginkább. „A barátom is fellép, úgyhogy természetesen őt is. És Ziggy Marleyt is. Sok jó fellépő van.”

A törökországi Burak Oklar másodszor vesz részt a fesztiválon. Idén barátnőjét is hozta magával.
„-Nagyon sok jó tapasztalatot és emléket szereztünk itt a barátaimmal, és azt mondtuk, idén is adunk egy esélyt az Exit Fesztiválnak.
-És te mire számítasz?
-Izgatott vagyok. Nagyon sok élményről mesélt a barátom.”

Az Exit első napján többek között a svéd származású Fever Ray, az amerikai származású LP, valamint a szintén amerikai Migos együttes is koncertet ad. A hivatalos megnyitót este 11 órakor tartják, amelyet látványos tűzijáték is kísér majd.

Nézd élőben az Exit Fesztivál megnyitóját!

Exit Fesztivál
Újvidék
Szergej Polunyin

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.