Ugrás a tartalomra
Exit fölirat
Tanjug/Jaroslav Pap/bg

Kezdődik az Exit, Európa egyik legjobb fesztiválja, kövesd élőben a megnyitót

2018-07-12
16:01
2018-07-13
18:05
Forrás
Pannon RTV
19 órakor nyitják a kapukat a péterváradi várban. A megnyitó fő attrakciója korunk egyik legnagyobb balett csillaga, Szergej Polunyin, aki 22 óra 40 perckor lép színpadra.
Vucevic és Brnabic az Exiten

Kezdődik az Exit Fesztivál Újvidéken! A zenei rendezvényt a napokban a BBC a világ 7 legnagyobb zenei fesztiváljai közé sorolta be. A fesztiválnak tavaly több, mint 200 000 látogatója volt. A szervezők idén is rekordlátogatottságra számítanak.

tolonganak a látogatók befelé

Rengeteg színpad, különböző zenei stílusok, hajnalig tartó bulizás. Ezekre számíthatnak az Exit Fesztivál látogatói, akik több mint 70 országból érkeztek Újvidékre. A város több pontján is fesztiválos karkötőkre válthatják be a jegyeiket. A négy napra szóló jegyek mostanra mind elfogytak, és csak napijegyeket lehet vásárolni a rendezvényre. A csütörtökre szóló napijegy ára 2990 dinár.

Jegyekért sorban állók

Klemen Kopina, Szlovénia: „Jó bulira számítok, remek szórakozásra és sok emberre. Remélem, a hangulat jó lesz és sok nemzet zászlója lobog majd együtt. Szerintem ez egy remek fesztivál lesz.”

A norvégiai Eddie Glamo Solomunt szeretné látni a leginkább. „A barátom is fellép, úgyhogy természetesen őt is. És Ziggy Marleyt is. Sok jó fellépő van.”

az első koncert

A törökországi Burak Oklar másodszor vesz részt a fesztiválon. Idén barátnőjét is hozta magával.
„-Nagyon sok jó tapasztalatot és emléket szereztünk itt a barátaimmal, és azt mondtuk, idén is adunk egy esélyt az Exit Fesztiválnak.
-És te mire számítasz?
-Izgatott vagyok. Nagyon sok élményről mesélt a barátom.”

fényképezkedés a bejáratnál

Az Exit első napján többek között a svéd származású Fever Ray, az amerikai származású LP, valamint a szintén amerikai Migos együttes is koncertet ad. A hivatalos megnyitót este 11 órakor tartják, amelyet látványos tűzijáték is kísér majd.

Nézd élőben az Exit Fesztivál megnyitóját!

Exit Fesztivál
Újvidék
Szergej Polunyin

Most

02:36, Frissítve: 02:45

Megszűnik a vatikáni női magazin

Lemondott a Vatikán női magazinjának alapítója és szerkesztőbizottsága azzal az indokkal, hogy kampány indult a hiteltelenítésükre, miután a lapban elítélték az apácákat ért szexuális visszaéléseket.
23:57, Frissítve: 00:28

A színházi világnap üzenete

A kubai Carlos Celdrán rendező, író, színház igazgató üzenetét olvassák fel világszerte az idei színházi világnapon, március 27-én, szerdán az előadások előtt a színházakban.
20:29, Frissítve: 21:35

Elhunyt Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró

Hosszan tartó betegség után 67 éves korában elhunyt a szabadkai születésű Eva Bačlija, nyugalmazott újságíró. Karrierét a Subotičke Novine hetilapnál kezdte. Élete nagy részét hivatásának szentelte.
20:21, Frissítve: 20:29

Hideg éjszakák, napsütéses nappalok

Tavaszias napsütéses időre számíthatunk térségünkben a következő napokban. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős vagy élénk lökések kísérik.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.