Ugrás a tartalomra
Exit fölirat
Tanjug/Jaroslav Pap/bg

Kezdődik az Exit, Európa egyik legjobb fesztiválja, kövesd élőben a megnyitót

2018-07-12
16:01
2018-07-13
18:05
Forrás
Pannon RTV
19 órakor nyitják a kapukat a péterváradi várban. A megnyitó fő attrakciója korunk egyik legnagyobb balett csillaga, Szergej Polunyin, aki 22 óra 40 perckor lép színpadra.
Vucevic és Brnabic az Exiten

Kezdődik az Exit Fesztivál Újvidéken! A zenei rendezvényt a napokban a BBC a világ 7 legnagyobb zenei fesztiváljai közé sorolta be. A fesztiválnak tavaly több, mint 200 000 látogatója volt. A szervezők idén is rekordlátogatottságra számítanak.

tolonganak a látogatók befelé

Rengeteg színpad, különböző zenei stílusok, hajnalig tartó bulizás. Ezekre számíthatnak az Exit Fesztivál látogatói, akik több mint 70 országból érkeztek Újvidékre. A város több pontján is fesztiválos karkötőkre válthatják be a jegyeiket. A négy napra szóló jegyek mostanra mind elfogytak, és csak napijegyeket lehet vásárolni a rendezvényre. A csütörtökre szóló napijegy ára 2990 dinár.

Jegyekért sorban állók

Klemen Kopina, Szlovénia: „Jó bulira számítok, remek szórakozásra és sok emberre. Remélem, a hangulat jó lesz és sok nemzet zászlója lobog majd együtt. Szerintem ez egy remek fesztivál lesz.”

A norvégiai Eddie Glamo Solomunt szeretné látni a leginkább. „A barátom is fellép, úgyhogy természetesen őt is. És Ziggy Marleyt is. Sok jó fellépő van.”

az első koncert

A törökországi Burak Oklar másodszor vesz részt a fesztiválon. Idén barátnőjét is hozta magával.
„-Nagyon sok jó tapasztalatot és emléket szereztünk itt a barátaimmal, és azt mondtuk, idén is adunk egy esélyt az Exit Fesztiválnak.
-És te mire számítasz?
-Izgatott vagyok. Nagyon sok élményről mesélt a barátom.”

fényképezkedés a bejáratnál

Az Exit első napján többek között a svéd származású Fever Ray, az amerikai származású LP, valamint a szintén amerikai Migos együttes is koncertet ad. A hivatalos megnyitót este 11 órakor tartják, amelyet látványos tűzijáték is kísér majd.

Nézd élőben az Exit Fesztivál megnyitóját!

Exit Fesztivál
Újvidék
Szergej Polunyin

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.