Ugrás a tartalomra
Panon RTV

Kezdődik a Desiré

2021.11.19
12:32
2021.11.19
15:24
Forrás
desirefestival.eu, MTI, Vajma
Ma este a Franciaországból érkező Atelier 3+1 társulat Omma című előadásával kezdődik az idei Desiré Central Station kortárs nemzetközi színházi fesztivál Szabadkán, amely november 29-ig tizenöt előadással és három koncerttel várja a közönséget.

A fesztivált az idén The History and You, azaz A történelem és te címmel szervezik meg. A szabadkai színházi rendezvényre Szerbiából, Magyarországról, Franciaországból, Montenegróból, Észak-Macedóniából, Horvátországból, Szlovéniából, Svájcból és Bosznia-Hercegovinából érkeznek színészek, rendezők és társulatok.

Holnap az Újvidéki Színház Az isteni Dzsoni parázna napjai című produkcióját láthatja a közönség 20 órakor a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. Az előadások mellett az idén is sor kerül kísérőrendezvényekre, egyebek között koncertekre és szakmai beszélgetésekre is.

Desiré Central Station Fesztivál
Kosztolányi Dezső Színház
KDSZ
színház
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:42, Frissítve: 13:54

Marad a perzselő napsütés

A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
12:36

Folyamatosan gyengül a forint az euróval szemben

Hétfőn már a 404-es határt is átlépte. A magyar fizetőeszköz értékvesztését a nemzeti bank folyamatosan igyekszik enyhíteni. Kedden például jelentősen emeltek az alapkamaton, amivel némi enyhülést tudtak elérni.
12:18, Frissítve: 12:23

Szabadka jövőjéről Belgrádban

Szabadka építészeti hagyatékának jövőjéről, valamint a Szabadka-Szeged vasútvonal felújításáról is előadást tartottak Belgrádban. Az esemény a VMSZ belgrádi szervezetének szervezésében valósulhatott meg.
12:09

Lesznek új oldtimerek?

Több tucat oldtimert és Tomos motorkerékpárt csodálhatnak meg a hétvégén a veterán járművek kedvelői Szabadkán és környékén.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.