Ugrás a tartalomra
sétálnak a gyerekek
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Kézműves foglalkozások, néptánc és citera a Ludasi Népzenei Táborban

2018-07-19
17:07
2018-07-20
16:32
Forrás
Pannon RTV
Népzenei Tábort szerveztek a ludasi Kosztolányi Házban. Játékosan, oktatók segítségével fejlesztik népzenei ismereteiket, de barátkozásra is jut bőven idő. Sok más program is várta a gyerekeket.
Ludasi Népzenei Tábor felirat

Egész Vajdaság területéről érkeztek fiatal tehetségek, népzenét és néptáncot kedvelő fiatalok. Lepár Emese Adáról érkezett, először jött el a táborba. „A nővérem éneket oktat, és én is énekelek, így felmerült bennem a kérdés, hogy akkor miért is ne jöjjek én is a táborba, és őszintén megvallva, nem bántam meg.”

a tábor távolról

A táborlakók között a legfiatalabb táborozó 7 éves, de vannak visszatérő résztvevők is. Arnold Réka: „Régebben azt választottam, és most úgy döntöttem, hogy ez egy citera tábor, és akkor citerázni jöttem ide.”

citerázik egy kislány

A fiatalok a Kosztolányi ház udvarán állították fel sátraikat, így egy igazi táborhangulat alakult ki.

sátortáborban laknak

A tanulás mellett sok játék és barátkozás várta őket. Korponai Réka: „Én egy éve énekelek, és az tetszett meg benne, hogy én régóta éneklek és nagyon szeretek és a népzenéket is nagyon szeretem.”

citerázik egy gyerek

Kolozsi Anna: „Én azért szeretek énekelni mert táncolok is és a néptánc is szép énekkel.”

nemezelnek a gyerekek

A kézműves foglalkozásokat a Kosztolányi Ház termeiben tartották a fiataloknak, a zene- és énekoktatás pedig az általános iskolában volt. Fábián Mónika, szervező: „Nagyjából ötvenen vagyunk, oktatókkal, segítőkkel és gyerekekkel, és Vajdaság szinte minden szegletéből érkeztek, nagyon sok helyszínről vannak itt gyerekek. Főleg népzenével, népi énekkel és citeraoktatással foglalkozunk, de délutánonként számos szabadidős foglalkozás, kézműves foglalkozás volt, illetve meglepetés programokkal is készültünk a gyerekeknek.”

A fiatalok a tábor utolsó napján egy gálaműsort adnak elő, bemutatják azt, amit a tábor ideje alatt tanultak.

Ludas
népzene
tábor
citera

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.