Ugrás a tartalomra

Kézműves foglalkozások, néptánc és citera a Ludasi Népzenei Táborban

2018.07.19
17:07
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
Népzenei Tábort szerveztek a ludasi Kosztolányi Házban. Játékosan, oktatók segítségével fejlesztik népzenei ismereteiket, de barátkozásra is jut bőven idő. Sok más program is várta a gyerekeket.

Egész Vajdaság területéről érkeztek fiatal tehetségek, népzenét és néptáncot kedvelő fiatalok. Lepár Emese Adáról érkezett, először jött el a táborba. „A nővérem éneket oktat, és én is énekelek, így felmerült bennem a kérdés, hogy akkor miért is ne jöjjek én is a táborba, és őszintén megvallva, nem bántam meg.”

A táborlakók között a legfiatalabb táborozó 7 éves, de vannak visszatérő résztvevők is. Arnold Réka: „Régebben azt választottam, és most úgy döntöttem, hogy ez egy citera tábor, és akkor citerázni jöttem ide.”

A fiatalok a Kosztolányi ház udvarán állították fel sátraikat, így egy igazi táborhangulat alakult ki.

A tanulás mellett sok játék és barátkozás várta őket. Korponai Réka: „Én egy éve énekelek, és az tetszett meg benne, hogy én régóta éneklek és nagyon szeretek és a népzenéket is nagyon szeretem.”

Kolozsi Anna: „Én azért szeretek énekelni mert táncolok is és a néptánc is szép énekkel.”

A kézműves foglalkozásokat a Kosztolányi Ház termeiben tartották a fiataloknak, a zene- és énekoktatás pedig az általános iskolában volt. Fábián Mónika, szervező: „Nagyjából ötvenen vagyunk, oktatókkal, segítőkkel és gyerekekkel, és Vajdaság szinte minden szegletéből érkeztek, nagyon sok helyszínről vannak itt gyerekek. Főleg népzenével, népi énekkel és citeraoktatással foglalkozunk, de délutánonként számos szabadidős foglalkozás, kézműves foglalkozás volt, illetve meglepetés programokkal is készültünk a gyerekeknek.”

A fiatalok a tábor utolsó napján egy gálaműsort adnak elő, bemutatják azt, amit a tábor ideje alatt tanultak.

Ludas
népzene
tábor
citera

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.