Ugrás a tartalomra
sétálnak a gyerekek
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Kézműves foglalkozások, néptánc és citera a Ludasi Népzenei Táborban

2018-07-19
17:07
2018-07-20
16:32
Forrás
Pannon RTV
Népzenei Tábort szerveztek a ludasi Kosztolányi Házban. Játékosan, oktatók segítségével fejlesztik népzenei ismereteiket, de barátkozásra is jut bőven idő. Sok más program is várta a gyerekeket.
Ludasi Népzenei Tábor felirat

Egész Vajdaság területéről érkeztek fiatal tehetségek, népzenét és néptáncot kedvelő fiatalok. Lepár Emese Adáról érkezett, először jött el a táborba. „A nővérem éneket oktat, és én is énekelek, így felmerült bennem a kérdés, hogy akkor miért is ne jöjjek én is a táborba, és őszintén megvallva, nem bántam meg.”

a tábor távolról

A táborlakók között a legfiatalabb táborozó 7 éves, de vannak visszatérő résztvevők is. Arnold Réka: „Régebben azt választottam, és most úgy döntöttem, hogy ez egy citera tábor, és akkor citerázni jöttem ide.”

citerázik egy kislány

A fiatalok a Kosztolányi ház udvarán állították fel sátraikat, így egy igazi táborhangulat alakult ki.

sátortáborban laknak

A tanulás mellett sok játék és barátkozás várta őket. Korponai Réka: „Én egy éve énekelek, és az tetszett meg benne, hogy én régóta éneklek és nagyon szeretek és a népzenéket is nagyon szeretem.”

citerázik egy gyerek

Kolozsi Anna: „Én azért szeretek énekelni mert táncolok is és a néptánc is szép énekkel.”

nemezelnek a gyerekek

A kézműves foglalkozásokat a Kosztolányi Ház termeiben tartották a fiataloknak, a zene- és énekoktatás pedig az általános iskolában volt. Fábián Mónika, szervező: „Nagyjából ötvenen vagyunk, oktatókkal, segítőkkel és gyerekekkel, és Vajdaság szinte minden szegletéből érkeztek, nagyon sok helyszínről vannak itt gyerekek. Főleg népzenével, népi énekkel és citeraoktatással foglalkozunk, de délutánonként számos szabadidős foglalkozás, kézműves foglalkozás volt, illetve meglepetés programokkal is készültünk a gyerekeknek.”

A fiatalok a tábor utolsó napján egy gálaműsort adnak elő, bemutatják azt, amit a tábor ideje alatt tanultak.

Ludas
népzene
tábor
citera

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.