Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kézműves tábort tartanak Tiszaszentmiklóson

2018.07.30
13:18
2018.07.30
16:53
Forrás
Pannon RTV
Idén 30 gyerek vesz részt az egy hétig tartó táborban, a fő téma a nemezelés művészetének elsajátítása.

A kézműves táborban résztvevő gyerekek több korcsoportból érkeztek, vannak kezdők és haladók is. Tóth Szabolcs ugyan még kezdő, már ügyesen megtanult nemezelni, és több dolgot is készített.

Tóth Szabolcs, Felsőhegy: „Nem tudtam, hogy ez milyen tábor, de eljöttem, és minden jó lett. Csináltam polipot, készítettem labdát is, most egy törpöt fogok készíteni.”

Az idősebb, tapasztaltabb korosztály azt készít, amit csak szeretne, emellett besegítenek a kisebbek oktatásába is.

Vinter Barbara, Csóka: „Azért döntök minden évben úgy, hogy eljövök, mivel nagyon jó a társaság, az oktatókkal is nagyon jó a kapcsolatunk, és érdekes dolgokat csinálunk minden évben. Legtöbbször a fő téma a nemezelés, viszont mindig van valami más is. Én is tartok foglalkozást az egyik osztálytársammal.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tábort a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör szervezi, és a nemezelés mellett égetett gyurmázással, gyöngyfűzéssel, batikolással, üvegfestéssel és csapatjátékokkal is foglalkoznak a gyerekek, akikre 4 helyi oktató is felügyel.

Tóth Lívia, táborvezető: „A nemezelés a fő foglalkozás, hiszen ez a tábor tulajdonképpen nemezelő tábornak indult valamikor. Később jött az ötlet, hogy kiegészítsük más kézműves mesterségekkel, mert láttuk, hogy egy foglalkozás unalmas lenne, és minden évben igyekszünk még színesíteni a programot.”

Pannon RTV/Molnár Ádám
Pannon RTV/Molnár Ádám

A gyerekek minden évben egy közös, nagy méretű nemez munkát is elkészítenek, amelynek idén a rozetta virág lesz a témája. A tábornak a Tiszaszentmiklós Magyar Kultúrkör székháza ad otthont, és Csóka község, valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával jöhetett létre.

Tiszaszentmiklós
kézműves tábor
nemezelés

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.