Ugrás a tartalomra

Ki nekünk Arany János?

2017.12.14
19:14
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Reisinger János: Ki nekünk Arany János című könyvét mutatták be csütörtök délután az adai Szarvas Gábor Könyvtárban.

A 66 fejezetből álló műben nem csak anekdotákkal találkozhatunk, hanem egy-egy Arany János mű születésének a részleteibe is betekinthetünk. A könyv nem a folytonosságra épül, nem kötelezi az olvasót, hogy a fejezeteket egymás után olvassa, bárhova belelapozhat.

Reisinger János, szerző: „Fent futnak az évszámok. Ha valaki mondjuk a Gyógyító libazsírra kíváncsi, vagy az Érdemrend a padláson, vagy a Tűzvész Nagyszalontán, vagy éppen az, hogy Arany János hogyan maradt életben, hogy ha előtte 8 testvére meghalt, és ő 10. gyerekként hogyan maradt életben, akkor ott kezdi el az olvasást. Tehát ez egy évfordulós könyv. A 100. évfordulót nem tudta Magyarország megünnepelni, akkor dúlt az első világháború. Most egy éves az évforduló, ez nagyon helyes, jövő év március másodikáig terjed. Nagyszalontán is több csoportot vezettem már az Arany emlékhelyekhez. Emellett a kötet mellett kiadtam még Arany János füves könyvét, és még egy harmadik kötetet is szeretnék kiadni, az Arany versek elemzését.”

Ki nekünk Arany János
könzvbemutató
Reisinger János
Szarvas Gábor Könyvtár
Ada

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.