Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Kiadta első lemezét a Székelykevei Citerazenekar

2020.09.27
12:31
2020.09.27
16:41
Forrás
Pannon RTV
Az együttes januárban nyerte meg az Aranypacsirta minősítést Budapesten.

A citerázó gyerekek örömmel meséltek a megvalósult céljaikról. Bíró Leona, tanuló, Székelykeve: „Számunkra fontos a fejlődés, és ez a CD egy nagy mérföldkő, amit elértünk, mert benne van az egész négy évi munkánk, amiért harcoltunk, így ez nekünk nagyon fontos. Így mások is meg tudják hallgatni, hogy mi miért dolgozunk, miért próbálunk, és hogy miért ölünk bele annyi energiát, amennyit belefektetünk.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A lemezen nyolc csokor népdal van. Máté Áron, tanuló, Székelykeve: „A CD magába foglal gyermekdalokat, al-dunai népdalokat, vajdasági népdalokat, bukovinai népdalokat, somogyi ugrós népdalokat és nyugat-bácskai népdalokat.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Az együttes szeretné minél több településen bemutatni a lemezt. Magyar Ede, oktató, Székelykevei Citerazenekar: „A jövőben a fő terveink, hogy újabb csokrokat tanuljunk meg, és hogyha sikerül, a CD bemutatót megcsináljuk. 43 településről kaptunk meghívót, 28 vajdasági település, 10 magyarországi, 3 erdélyi, egy szlovákiai és egy ukrajnai település szeretne minket fogadni, hogy bemutassuk a CD-t.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Továbbra is azon dolgoznak, hogy fejlődjenek és öregbítsék Székelykeve hírnevét - tette hozzá az oktató.

Székelykevei Citerazenekar
citera
CD
lemez
kiadás
Székelykeve
népzene

Most

15:27, Frissítve: 19:36

Szemétszedésből kaland

A Tisza hulladékszennyezése óriási természetvédelmi probléma. A PET Kupa ennek felszámolására jött létre.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.