Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Kiadta első lemezét a Székelykevei Citerazenekar

2020.09.27
12:31
2020.09.27
16:41
Forrás
Pannon RTV
Az együttes januárban nyerte meg az Aranypacsirta minősítést Budapesten.

A citerázó gyerekek örömmel meséltek a megvalósult céljaikról. Bíró Leona, tanuló, Székelykeve: „Számunkra fontos a fejlődés, és ez a CD egy nagy mérföldkő, amit elértünk, mert benne van az egész négy évi munkánk, amiért harcoltunk, így ez nekünk nagyon fontos. Így mások is meg tudják hallgatni, hogy mi miért dolgozunk, miért próbálunk, és hogy miért ölünk bele annyi energiát, amennyit belefektetünk.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A lemezen nyolc csokor népdal van. Máté Áron, tanuló, Székelykeve: „A CD magába foglal gyermekdalokat, al-dunai népdalokat, vajdasági népdalokat, bukovinai népdalokat, somogyi ugrós népdalokat és nyugat-bácskai népdalokat.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Az együttes szeretné minél több településen bemutatni a lemezt. Magyar Ede, oktató, Székelykevei Citerazenekar: „A jövőben a fő terveink, hogy újabb csokrokat tanuljunk meg, és hogyha sikerül, a CD bemutatót megcsináljuk. 43 településről kaptunk meghívót, 28 vajdasági település, 10 magyarországi, 3 erdélyi, egy szlovákiai és egy ukrajnai település szeretne minket fogadni, hogy bemutassuk a CD-t.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Továbbra is azon dolgoznak, hogy fejlődjenek és öregbítsék Székelykeve hírnevét - tette hozzá az oktató.

Székelykevei Citerazenekar
citera
CD
lemez
kiadás
Székelykeve
népzene

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű