Ugrás a tartalomra

Kiállítás a barokk oltárképfestő munkáiból

2012.09.29
11:30
Azokból a Stettner Sebestyén-oltárképekből rendezett kiállítást a szabadkai Városi Múzeum, amelyeket Korhecz Papp Zsuzsanna restaurált a nyáron
Azokból a Stettner Sebestyén-oltárképekből rendezett kiállítást a szabadkai Városi Múzeum, amelyeket Korhecz Papp Zsuzsanna restaurált a nyáron. A tárlatmegnyitón bemutatták a restaurátor Stettner Sebestyénről szóló monográfiáját. Stettner Sebestyén budai festő a XVII. század végén és a XVIII. elején élt és alkotott. A barokk művészről csak néhány adat maradt fenn. Teljes magyarországi opusának feltáráshoz a szabadkai oltárképek vezettek el. Itt fennmaradt munkáit kutatta Korhecz Papp Zsuzsanna. „A kiállítás egy művészettörténeti, restaurátori együttműködésből és kutatásból áll: valós műtárgyakat, oltárképeket a XVIII. század első feléből, oltárok reprodukcióit, valamint a restaurált oltárképek restaurációs dokumentumait is [tartalmazza].”



Stettner Sebestyénről eddig csupán néhány adat volt ismert Magyarországon, annak ellenére, hogy egyike volt a legnagyobb barokk korabeli budai festőknek. Korhecz Papp Zsuzsanna a Pannon RTV-nek nyilatkozva elmondta: a XVIII. századi budai festő munkásságát már több mint 15 éve kutatja. Ennek eredményeit foglalta össze könyvében, amely magyar, szerb és német nyelvű. „Maga a bajai oltárkép volt az ösztönzője ennek a kiállításnak és a monográfiának is” – tette hozzá a restaurátor. A kiállítás december végéig látogatható a Városi Múzeumban. Később Szegeden és Baján is bemutatják a felújított műalkotásokat.
Városi Műzeum
stettner sebestyén
korhecz pap zsuzsa

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.