Ugrás a tartalomra

Kiállítás régészeti ásatásokról Zentán

2021.09.11
08:14
2021.09.11
16:22
Forrás
Pannon RTV
Csak Zenta területén több mint 100 régészeti lelőhelyről tudnak.

Régészeti ásatásokról szóló kiállítás nyílt a Zentai Városi Múzeumban. Észak-Bácskában 2017 óta folyamatosan feltérképezik a régészeti lelőhelyeket. Eddig különféle leleteket, mintákat, tárgyakat találtak, melyek folyamatos feldolgozás alatt állnak. A kiállítás a Magyarkanizsa, Zenta és Ada községben történt ásatásokat mutatja be.

Silling Léda, néprajzkutató: „Korábban itt, Zenta területén, én azt hiszem, 8-9 lelőhelyről tudtunk, most 100 fölött van a régészeti lelőhelyek száma csak Zenta területén, ezért tudtuk, hogy hol vannak ezek a lelőhelyek. Felszíni leletek alapján, GPS koordinátákkal meg tudták húzni a lelőhelyek határát, és a leletek alapján még azt is meg tudták mondani, hogy ezek most éppen bronzkori, középkori, avar vagy szarmata lelőhelyek voltak-e.”

régészeti ásatás
kiállítás
Zenta
Zentai Városi Múzeum
Silling Léda

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.