Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Kiállítások, programok, kreatív kikapcsolódás Topolyán

2022.05.18
22:16
Forrás
Pannon RTV
Ma van a múzeumok nemzetközi napja, és a Múzeumok Hete is még javában zajlik több vajdasági településen.

Ma van a múzeumok nemzetközi napja, és a Múzeumok Hete is még javában zajlik több vajdasági településen. A Topolyai Múzeumban idén is színvonalas programokkal készültek a hét minden napjára. A legkisebbektől kezdve a felnőttekig mindenki számára biztosítottak valamilyen kreatív kikapcsolódást.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Móricz Ildikó már évek óta Magyarországon tanul, de amikor teheti, hazalátogat Topolyára. Mint mondja, nagyon örül, hogy idén őt kérték fel a múzeum plakátjának és egyéb grafikai anyagának elkészítésére. Így nem kizárólag látogatóként volt jelen a Múzeumok Éjszakáján.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az idei Múzeumok Éjszakájára a Topolyai Múzeum egy különleges kiállítással készült, amelyre három környékbeli alkotót hívtak meg. A szervezők elmondása szerint a kiállításra sokan voltak kíváncsiak.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

A topolyai Múzeumban egy néprajzi gyermekfoglalkozással kezdődött hétfőn a Múzeumok Hete. Kedden a legkisebbeknek tartottak Ringatót, amely ezúttal tematikailag kapcsolódott a most megnyílt kiállításhoz. Olyan dalokat, verseket választottak, amelyekben tücskök, bogarak, madarak szerepelnek.

A múzeumi hét utolsó napján, pénteken, egy szerb nyelvű költészeti, beszélgetős estet tartanak a Topolyai Múzeumban.

Múzeumok hete
Topolya

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.