Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Kiállítással ünnepelt a szabadkai Népkör Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztálya

2022.05.21
16:18
2022.05.21
19:09
Forrás
Pannon RTV
A Jubileum a jubileumban címet viselő tárlat a húsz éve működő szakosztály tagjainak munkáit mutatja be szimbolikusan húsz alkotással.

Húsz éves a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztálya. Kiállítással ünnepeltek.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Boros György képzőművész húsz éve vállalta el a szakosztály vezetését, először gyerekekkel dolgozott, majd később felnőtt csoportot is indított. „Én mindenkit felkaroltam és mindenkinek a saját tehetségét és technikai tudását figyelembe véve próbáltam egy olyan irányt venni, hogy ne sértsem meg őket, neveljem őket és szépre tanítsam.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Szabó Hangya-Teréz, a Pannon RTV munkatársa is a tanár úr tanítványa. Iskoláskora óta és a kezdetektől tagja a szakosztálynak. Több kiállításon is részt vett, sőt képeket is adott már el. Azt mondja, mindenféle technikával megismerkedett. „Óriási lendületet adott. Nagyon jól utasít, nagyon egyenesen utasít, megmondja egyenesen a véleményét és azt, hogy hogyan kell csinálni, de soha nem ő rajzol. Mi rajzolunk, de tulajdonképpen vezeti a kezünket.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Fazekas Izabella hivatása szerint matematikatanár, mellette fest, és egészen kicsi korától Boros György tanítványa. „Eleinte vízfestékkel dolgoztam és flomival. Utána pedig Gyurka bácsi legjellegzetesebb technikájával, a rézkarccal. Én abba ugyanúgy beleszerettem, ahogyan ő. Teljesen az ő tanítványa vagyok, az ő szellemében nevelkedtem.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

Boros György azt mondta, a vírushelyzet miatti két év kihagyás után a gyermek és felnőtt csoportok idén ősszel egyaránt újraindulnak.

Népkör
festészet
képzőművészet
Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztály
Boros György
Szabó Hangya-Teréz
Fazekas Izabella

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.