Ugrás a tartalomra

Kiállítással ünnepelt a szabadkai Népkör Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztálya

2022.05.21
16:18
2022.05.21
19:09
Forrás
Pannon RTV
A Jubileum a jubileumban címet viselő tárlat a húsz éve működő szakosztály tagjainak munkáit mutatja be szimbolikusan húsz alkotással.

Húsz éves a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztálya. Kiállítással ünnepeltek.

Boros György képzőművész húsz éve vállalta el a szakosztály vezetését, először gyerekekkel dolgozott, majd később felnőtt csoportot is indított. „Én mindenkit felkaroltam és mindenkinek a saját tehetségét és technikai tudását figyelembe véve próbáltam egy olyan irányt venni, hogy ne sértsem meg őket, neveljem őket és szépre tanítsam.”

Szabó Hangya-Teréz, a Pannon RTV munkatársa is a tanár úr tanítványa. Iskoláskora óta és a kezdetektől tagja a szakosztálynak. Több kiállításon is részt vett, sőt képeket is adott már el. Azt mondja, mindenféle technikával megismerkedett. „Óriási lendületet adott. Nagyon jól utasít, nagyon egyenesen utasít, megmondja egyenesen a véleményét és azt, hogy hogyan kell csinálni, de soha nem ő rajzol. Mi rajzolunk, de tulajdonképpen vezeti a kezünket.”

Fazekas Izabella hivatása szerint matematikatanár, mellette fest, és egészen kicsi korától Boros György tanítványa. „Eleinte vízfestékkel dolgoztam és flomival. Utána pedig Gyurka bácsi legjellegzetesebb technikájával, a rézkarccal. Én abba ugyanúgy beleszerettem, ahogyan ő. Teljesen az ő tanítványa vagyok, az ő szellemében nevelkedtem.”

Boros György azt mondta, a vírushelyzet miatti két év kihagyás után a gyermek és felnőtt csoportok idén ősszel egyaránt újraindulnak.

Népkör
festészet
képzőművészet
Oláh Sándor Képzőművészeti Szakosztály
Boros György
Szabó Hangya-Teréz
Fazekas Izabella

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.