Ugrás a tartalomra

Kiállítják a zentai művésztelep alkotásait

2019.07.30
08:27
2024.03.19
08:47
Forrás
VajdaságMA
Kedden este hét órakor nyitják meg a zentai Városi Múzeum képtárában a Művészet és műemlékvédelem elnevezésű művésztelep záró kiállítását.

A művésztelep idén már nyolcadik alkalommal valósult meg dr. Raffay Endre szakmai közreműködésével. A hallgatók minden évben saját készítésű műemléktáblákat helyeznek el a házakon, amelyeknek a kihelyezésével sikerült már megóvniuk egy-egy épületet az azonnali lebontástól.

A közlemény szerint az idei rendezvény ideje alatt a résztvevők megismerkedhettek Zenta épített örökségével és mai építészeti arculatával, amelyhez egyedi kapcsolódási pontokat alakíthattak ki – kiválaszthatták a város örökségének, a hely szellemének számukra legmeghatározóbb, leginspirálóbb momentumát. 

Zenta
Művészet és műemlékvédelem
művésztelep
kiállítás
tárlat

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.