Ugrás a tartalomra

A kicsiket szórakoztatta a Csíkos-Pöttyös zenekar

2021.12.03
07:47
2021.12.03
17:52
Forrás
Pannon RTV
A Csíkos-Pöttyös zenekar szórakoztatta a kicsiket a VM4K szervezésében a Kosztolányi Dezső Színház színpadán.

Az interaktív jelleggel muzsikáló zenekar, közös körtánccal és énekléssel hozza közelebb a gyerekekhez a vajdasági és magyarországi kortárs gyermekverseket.

A Csíkos-Pöttyös zenekar mozgatta meg a kicsiket a VM4K Mikulásváró koncertjén. Az együttes stílusát a változatosság jellemzi. Olyanok is elmentek a koncertre, akik korábban nem hallottak az együttesről.

Soltész Hicsik Andrea: „Nem ismerjük, nem is hallottunk még róluk, de nagyon várjuk az előadást, főleg a kicsi fiam, mert nagyon szereti a zenét.”

A koncerten az együttes tagjai többféle stílusban adtak elő gyermekdalokat, és közben zenés, ritmusos, játékos feladványokkal szórakoztatták a gyermekeket.

Gilvázi Bea, ének, ukulele, Csíkos-Pöttyös zenekar: „Nagyon fontosnak tartom, hogy változatos legyen, hiszen a gyerekek is ilyen módon ismerkednek meg a különböző stílusokkal, és hadd lássák, hogy a felnőttek miket szeretnek stílusilag, ugyanakkor meg jöjjön hozzájuk közel a szöveg által ez az összes féle zene, amit játszunk.”

A zenekar magyar kortárs gyermekirodalmi műveket zenésít meg, amelyeket nagy sikerrel ad elő. A vírushelyzet miatt idén csak Vajdaság-szerte koncerteztek.

Csíkos-Pöttyös
VM4K
koncert
Szabadka

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.