Ugrás a tartalomra
Facebook

Kihirdették az adai Szarvas Gábor Könyvtár fotópályázatának nyerteseit

2020-12-01
14:20
Forrás
Közlemény
A fekete-fehér kép mágiája címmel meghirdetett pályázat eredményeit idén rendhagyó módon online formában közölték a szervezők.

A november 20-án lezárult pályázatra 50 résztvevőtől összesen 207 alkotás érkezett, amelyek közül Szerda Zsófia, a Hét Nap újságírója választotta ki a legjobbakat. Az első díjat Hunyicska Ákos két fotója kapta, a második díjban Nagy Beáta részesült, míg a harmadik díjat Bakos Rékának ítélte oda a zsűri. A könyvtár közleménye szerint a kiállítás anyaga december és január hónap folyamán bármikor megtekinthető a könyvtár kirakataiban. 

Ada
Szarvas Gábor Könyvtár
Fotópályázat

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 11:22

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.
08:29

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.