Ugrás a tartalomra

Kihirdették a „Milyen jó, hogy itt vagyunk” című videópályázat eredményét

2020-06-03
17:32
Forrás
Közlemény
Két erdélyi és egy felvidéki alkotás nyerte a Nemzeti Összetartozás Napja és Trianon 100. évfordulója alkalmából fiatalok számára meghirdetett „Milyen jó, hogy itt vagyunk” című videópályázatot.

A felhívást május 12-én tette közzé a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága anyaországi és külhoni 10-25 évesek számára, akik olyan, telefonnal vagy akár kamerával készült kisfilmmel jelentkezhettek, amelyben bemutatják, mit jelent számukra a nemzeti összetartozás.

A felhívás megmozgatta a világ magyarságát: a szűk kéthetes beadási határidő alatt több mint félezer pályamunka érkezett a Föld minden tájáról, így Vajdaságból is, de Kanadából és Argentínából is érkezett pályamű.

„Milyen jó hogy itt vagyunk”
videópályázat
eredmény

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.