Ugrás a tartalomra

Kihirdették a Pataki Gyűrű-díj várományosait

2022.06.19
07:30
2022.06.19
16:40
Forrás
Pannon RTV
A jelöltek névsorát a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának évadzáró gálaestjén hirdették ki.

Banka Lívia, Mészáros Árpád, Hajdú Tamás, Pámer Csilla, Szilágyi Áron, Fülöp Tímea és Német Attila - ők az idei Pataki Gyűrű-díj várományosai. Ez alkalommal Balázs Áron, Jászai Mari-díjas színművész dönthette el, kik lesznek a jelöltek.

Három Nővér, Élőhomok, Délmezopotámia, Bánovity Sztrahinya – ezek a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának új előadásai, amelyek bemutatóira a most véget ért évadban került sor. Baráth Attila, a társulat színésze két előadásban is szerepet kapott. „A Három Nővér egy klasszikus, a Délmezopotámia pedig egy kortárs szöveg. Tehát ez most íródott, a rendező és szerző egy személyben, ő is nagyon fiatal. Ez volt itt a debütálása a szabadkai Jadran színpadon.”

Nyári Ákos harmadik éve a társulat a tagja. Idén a Három Nővér és a Bánovity Sztrahinya előadásokban is játszott. „Nekem minden évben szerencsém van, vagy lehet hogy ez tudatosan így van, de úgy vannak válogatva a szerepek hogy mindig tanuljak, kapjak valami újat és másban is kipróbálhassam magam” - mondta Nyári Ákos, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze.

A társulat egy vendégjátékkal, a magyarországi Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán duó zenés estjével ünnepelte meg az évad végét. Körmöci Petronella társulatvezető szerint eredményes évadon vannak túl, többek között azért is, mert sikerült négy bemutatót megvalósítaniuk. „Tényleg nagyon örülünk, hogy létrejöhetett mind a négy, hiszen mi támogatást valójában a fenntartóktól csak háromra kaptunk. De Mezei Kinga rendezőnek, aki dolgozott már a társulattal más darabbal is, neki egy produkcióját be tudtuk emelni az évadba. Ennek külön nagyon örülök. Újra beindultak a fesztiválok, rengeteg meghívásunk van. Beindult a tájoló program, az MNT-nek köszönhetően azt is tudtuk teljesíteni az idén.”

Az est folyamán fény derült az idei Pataki Gyűrű-díj jelöltjeinek névsorára is. Mészáros Árpád az Újvidéki Színház III. Richárd című előadásában nyújtott címszerep megformálásáért, Hajdú Tamás a Szabadkai Népszínház Élőhomok című előadásában nyújtott alakításáért, Pámer Csilla a Szabadkai Népszínház Három Nővér című előadásában nyújtott szerepéért, Szilágyi Áron pedig a Zentai Magyar Kamaraszínház Művészet című előadásában nyújtott alakításáért érdemelte ki a jelölést. Banka Líviát a Kosztolányi Dezső és az Újvidéki Színház közös produkciójában, az Amikor az Isten hasba rúg című előadásban nyújtott alakításáért jelölték a díjra. Fülöp Tímea és Német Attila pedig az Újvidéki Színház Anna Karenina című előadásában nyújtott alakításukért lettek jelölve a díjra.

Pataki Gyűrű-díj
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata
Baráth Attila
Nyári Ákos
Körmöci Petronella

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.