Ugrás a tartalomra

Kilenc film száll versenybe az Arany Torony-díjért Palicson

2019.07.19
18:55
2019.07.19
19:01
Forrás
Pannon RTV
Több mint 130 játék-, rövid-, és dokumentumfilmet láthat a közönség 15 kategóriában az idei 26. Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválján Palicson.

A cannes-i fesztivál díjazott filmjei is vetítésre kerülnek: Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség, amelyikkel az ünnepélyes megnyitó után indul szombaton a hatnapos film-parádé. A fesztivál fő programjában kilenc film száll versenybe az Arany Torony-díjért, a szerb Nenad Dukić, szelektor válogatása szerint. Ezek között szerepel Bergendy Péter Trezor című alkotása, amelyet a közönség szerdán tekinthet meg. Az új magyar filmek programjában pedig hat magyar film szerepel.

Radoslav Zelenović, alapító-igazgató, Palicsi Filmfesztivál: „Ha van olyan, ami állandó, ami konstans, amikor a mi fesztiválunkról van szó, az a magyar film. Nem emlékszem olyan fesztiválra az elmúlt 26 alatt, amelyiken ne lettek volna magyar alkotások. A magyar filmek programja - kiváltképp, amikor Siflis Zoltán gondozta -, szóval erre a programrészre mindig büszkék voltunk. Egyszerűen magyar filmek nélkül elképzelhetetlen a fesztivál. Idén például körülbelül tíz magyar játék-, és néhány dokumentum-, illetve rövidfilm szerepel a programon. Enélkül nem lehet elképzelni a műsort.”

Radoslav Zelenović
palicsi filmfesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.