Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kilenc produkciót mutattak be a Diákszínjátszó Fesztiválon

2018-12-07
13:27
2018-12-07
18:48
Forrás
Pannon RTV
Általános iskolások vetélkedtek a Diákszínjátszó Fesztiválon Horgoson. Az izgalmas versenynek a Művelődési ház adott otthont, és négy iskola diákjai léptek színpadra.

Négy iskola összesen 9 produkcióját láthatták a nézők a Művelődési Házban. Minden iskola rövid, kis színdarabokkal készült a megmérettetésre. Császár Viola az Aska és a farkasban játszott, ahol Aska, a különc kisbárány édesanyját alakította: „Egyengetem az útját, próbálom támogatni is, szeretném, hogy ő is ugyanolyan legyen, mint a többi bárány, de utána már támogatom, és hagyom, hogy menjen az útjára.”

Az idei évben meghívott vendégként részt vettek a fesztiválon a bácskossuthfalvi gyerekek is, akik Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című darabját hozták el Horgosra.

A kispiaci gyerekek három színdarabbal is készültek. Az alsósokat Tillinkó Judit pedagógus készítette fel: „Kispiacon már elmondhatjuk, hogy hagyománya van a színjátszásnak, a gyerekek maguk kérik, hogy szerepeljenek, és az én osztályom is erre kért bennünket, habár elég kevesen vagyunk, ezért hívtunk magunkhoz vendégeket, tehát a harmadikosokkal együtt készítettünk egy mesejátékot.”

A rendezvény szervezője már második éve a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola. Szekeres Valentin igazgató szerint a gyerekek egészséges fejlődését nagyban elősegíti az ilyesfajta foglalkozásokon való részvétel: „Azt gondolom, hogy az általános iskolai testi, szellemi fejlődés egyik alapköve a drámapedagógia, és ennek a legjobb kifejezési módja akár a színpadon az, hogy ha teljes mértékben tudunk azonosulni azzal a szerepünkkel, amit kaptunk, illetve ha csapatszellem uralja a színpadot. Azt gondolom, hogy ez így működik jól az osztályteremben is.”

A gyerekeket egy három tagú zsűri értékelte. Minden csoport plakáttal is készült a versenyre, amelyeket külön díjaztak.

Horgos
Diákszínjátszó Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.