Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kilenc produkciót mutattak be a Diákszínjátszó Fesztiválon

2018.12.07
13:27
2018.12.07
18:48
Forrás
Pannon RTV
Általános iskolások vetélkedtek a Diákszínjátszó Fesztiválon Horgoson. Az izgalmas versenynek a Művelődési ház adott otthont, és négy iskola diákjai léptek színpadra.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Négy iskola összesen 9 produkcióját láthatták a nézők a Művelődési Házban. Minden iskola rövid, kis színdarabokkal készült a megmérettetésre. Császár Viola az Aska és a farkasban játszott, ahol Aska, a különc kisbárány édesanyját alakította: „Egyengetem az útját, próbálom támogatni is, szeretném, hogy ő is ugyanolyan legyen, mint a többi bárány, de utána már támogatom, és hagyom, hogy menjen az útjára.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az idei évben meghívott vendégként részt vettek a fesztiválon a bácskossuthfalvi gyerekek is, akik Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című darabját hozták el Horgosra.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kispiaci gyerekek három színdarabbal is készültek. Az alsósokat Tillinkó Judit pedagógus készítette fel: „Kispiacon már elmondhatjuk, hogy hagyománya van a színjátszásnak, a gyerekek maguk kérik, hogy szerepeljenek, és az én osztályom is erre kért bennünket, habár elég kevesen vagyunk, ezért hívtunk magunkhoz vendégeket, tehát a harmadikosokkal együtt készítettünk egy mesejátékot.”

A rendezvény szervezője már második éve a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola. Szekeres Valentin igazgató szerint a gyerekek egészséges fejlődését nagyban elősegíti az ilyesfajta foglalkozásokon való részvétel: „Azt gondolom, hogy az általános iskolai testi, szellemi fejlődés egyik alapköve a drámapedagógia, és ennek a legjobb kifejezési módja akár a színpadon az, hogy ha teljes mértékben tudunk azonosulni azzal a szerepünkkel, amit kaptunk, illetve ha csapatszellem uralja a színpadot. Azt gondolom, hogy ez így működik jól az osztályteremben is.”

A gyerekeket egy három tagú zsűri értékelte. Minden csoport plakáttal is készült a versenyre, amelyeket külön díjaztak.

Horgos
Diákszínjátszó Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.