Ugrás a tartalomra
Gyermekszínházi Fesztivál

Kínai előadás nyerte a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál fődíját

2019-09-28
20:07
2019-09-28
20:18
Forrás
VajdaságMA
A kínai, Xi’an-i Művészeti Színház 24 nagymama című előadása nyerte el Szabadkán a XXVI. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál fődíját.

Az ünnepélyes eredményhirdetést és díjátadást péntek este, a zárórendezvény keretében tartották.

A legjobb rendezésért járó díjat Jakub Maksimov kapta, aki az újvidéki Ifjúsági Színház A farkas nyomában című előadását állította színpadra. Natalija Toporov kapta a legjobb díszlettervezőnek járó elismerést, aki az orosz Petruska Bábszínház Mese a halászról és a halacskáról című előadásának a díszleteit tervezte. Grzegorz Turnau a legjobb eredeti zene kategóriájában nyert. A lengyelországi Lalka Színház Csodálatos zöld madár című előadásához szerezte a muzsikát. A legszebben kidolgozott bábok díját a belgrádi Duško Radović Kisszínház képviseletében Boriš Čakširan vihette haza.

Öt egyenrangú színészi díjat is kiosztottak: Saša Latinović (Ifjúsági Színház, Újvidék), Du Fang és Ou Jang Hong Juan (Xi’an-i Művészeti Színház, Kína) és Đurđa Vukašinović Babić (Szerb Köztársasági Gyermekszínház, Banja Luka) a nyertesek, valamint a lengyel Lalka Színház teljes társulata. A fesztivál különdíját a belga La tete a l´evers színház Cipők című produkciója kapta.

A zsűri egyébként 14 versenyelőadást tekintett meg 14 színház előadásában 12 országból.

Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál
Szabadka
kínai

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.