Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Kínai kortárs művészetek kiállítása nyílt Újvidéken

2019-09-17
14:20
2019-09-17
17:33
Forrás
Közlemény
Dragana Milošević nyitotta mag a kínai kortárs művészetek kiállítását Újvidéken.

A tartományi művelődési és tájékoztatási titkár hangsúlyozta, örül annak, hogy az itt élőknek is lehetősége nyílik megismerkedni a kínai művészek munkáival.

A kiállítást a Dunai dialógusok elnevezésű kortárs művészeti fesztivál keretében szervezték meg. Az újvidéki Bel Art galériában idén 16 kiállítást mutatnak be. A művészeti fesztivál vendégországa Kína, az ország aktuális művészi irányzatát 13 művész munkáin keresztül ismerhetik meg az érdeklődők.

Fotó: Tartományi Kormány

Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy az idei Dunai dialógusok kortárs művészeti fesztiválon köszönthetünk 13 kínai művészt is - mondta a delegáció fogadásán Dragana Milošević. A tartományi művelődési és tájékoztatási titkár hozzátette, fontos, hogy a fesztivál keretében is fejleszteni tudják a nemzetközi szintű kapcsolatokat. Aláhúzta, az ilyen jellegű együttműködések sajátossága a művészek közti tapasztalatcsere és a szoros együttműködés is.

Fotó: Tartományi Kormány

Az eseményen részt vett Xiao Huang kínai főkurátor is. Emlékeztetett, a művek tükrözik a kínai kortárs művészek kapcsolatát a jelenlegi popkultúrával, valamint az új médiával.

Újvidék
Kína
kortárs képzőművészet
kiállítás
Dragana Milošević

Most

17:28

Továbbra is Đoković a világelső

Továbbra is Novak Đoković szerb teniszező vezeti az ATP-világranglistát. 320 ponttal vezet a második spanyol Rafael Nadal előtt, aki egyébként folyamatosan zárkózik fel.

Népszerű