Ugrás a tartalomra
vojvodina.gov.rs

Kínai kortárs művészetek kiállítása nyílt Újvidéken

2019-09-17
14:20
2019-09-17
17:33
Forrás
Közlemény
Dragana Milošević nyitotta mag a kínai kortárs művészetek kiállítását Újvidéken.

A tartományi művelődési és tájékoztatási titkár hangsúlyozta, örül annak, hogy az itt élőknek is lehetősége nyílik megismerkedni a kínai művészek munkáival.

A kiállítást a Dunai dialógusok elnevezésű kortárs művészeti fesztivál keretében szervezték meg. Az újvidéki Bel Art galériában idén 16 kiállítást mutatnak be. A művészeti fesztivál vendégországa Kína, az ország aktuális művészi irányzatát 13 művész munkáin keresztül ismerhetik meg az érdeklődők.

Fotó: Tartományi Kormány

Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy az idei Dunai dialógusok kortárs művészeti fesztiválon köszönthetünk 13 kínai művészt is - mondta a delegáció fogadásán Dragana Milošević. A tartományi művelődési és tájékoztatási titkár hozzátette, fontos, hogy a fesztivál keretében is fejleszteni tudják a nemzetközi szintű kapcsolatokat. Aláhúzta, az ilyen jellegű együttműködések sajátossága a művészek közti tapasztalatcsere és a szoros együttműködés is.

Fotó: Tartományi Kormány

Az eseményen részt vett Xiao Huang kínai főkurátor is. Emlékeztetett, a művek tükrözik a kínai kortárs művészek kapcsolatát a jelenlegi popkultúrával, valamint az új médiával.

Újvidék
Kína
kortárs képzőművészet
kiállítás
Dragana Milošević

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:57

Akvarell városképek

A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban nyílt meg Kovács Flórián akvarellfestő első festménykiállítása. Flórián elsősorban fényképész és a fotói kiindulópontot jelentenek a festészetében is.
22:07, Frissítve: 22:53

Falusi turizmus Kisoroszon

Egyre népszerűbb a falusi turizmus. A csendes kis vidéki élet teljesen kikapcsolja az embert, emellett jobban megismerheti a helyiek szokásait és hagyományait.

Népszerű