Ugrás a tartalomra

Kincseim

2022.12.09
12:42
2022.12.09
16:21
Forrás
Pannon RTV
Kincseim címmel nyílt meg Buterrer Kiss Márta kiállítása a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban.

A nagykikindai származású művész a kiállításra több évtized munkáját hozta el. Festményei mellett természetes anyagokból, használati tárgyakból, fából, gyapjúból és különböző festészeti eszközökből kombinált alkotások is helyet kaptak a bemutatón.

Butterer Kiss Márta, művész: „Most a népi hagyomány ornamentjai meg a textilanyagok játéka foglal le. Vannak olyan művek, ahol megihletett a hímzés vagy a csipke, úgyhogy valójában ez a témaköröm az utóbbi munkákban.”

Kincseim
Buterrer Kiss Márta
Dobó Tihamér Képtár

Most

14:02, Frissítve: 14:18

Jogászkonferencia Palicson

Határtalan kisebbségi jogvédelem címmel tartanak jogász konferenciát Palicson. Az eseményt a Vajdasági Magyar Jogász Egylet a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézettel karöltve szervezte meg.
13:10, Frissítve: 13:27

Ne hagyjuk elveszni a disznótorozás hagyományát!

Hagyományos disznótoron vehettek részt az érdeklődők a szabadkai Makkhetes helyi közösségben. Az esemény célja, hogy tovább őrizzék a tradíciót, megismertessék a fiatalok körében is, majd a befolyt összeget jótékony célja fordítsák.
12:11, Frissítve: 12:22

Zenés könyvbemutató Magyarkanizsán

Közelít valaki címmel tartotta meg zenés könyvbemutatóját Vári Fábián László Kossuth-díjas kárpátaljai költő Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhely próbatermében.

Népszerű