Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kincseim

2022.12.09
12:42
2022.12.09
16:21
Forrás
Pannon RTV
Kincseim címmel nyílt meg Buterrer Kiss Márta kiállítása a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban.
Pannon RTV

A nagykikindai származású művész a kiállításra több évtized munkáját hozta el. Festményei mellett természetes anyagokból, használati tárgyakból, fából, gyapjúból és különböző festészeti eszközökből kombinált alkotások is helyet kaptak a bemutatón.

Butterer Kiss Márta, művész: „Most a népi hagyomány ornamentjai meg a textilanyagok játéka foglal le. Vannak olyan művek, ahol megihletett a hímzés vagy a csipke, úgyhogy valójában ez a témaköröm az utóbbi munkákban.”

Kincseim
Buterrer Kiss Márta
Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.