Ugrás a tartalomra
A kis herceg
Pannon RTV

A kis herceg Szabadkán

2018-04-15
20:08
2018-04-16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Egy klasszikus történetet, A kis herceg bábszínházi adaptációját láthatták az érdeklődők vasárnap a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben.

A darabot Szloboda Tibor és Molnár Róbert, a Vajdasági Magyar Bábszínház színészei vitték színpadra. A bábokat és a díszletet a színészek maguk tervezték és készítették el. Az előadást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.  Molnár Róbertet a Vajdasági Magyar Bábszínház bábművészét a Pannon RTV riportere kérdezte az előadásról:


„Miközben összerakjuk, nyilván sokszor átlapozzuk a könyvet. Azt hiszem, hogy egy, másfél hónap volt, amíg próbáltunk.
- Nehéz munka életre kelteni a bábokat, és a díszletet megálmodni úgy, hogy az megállja a helyét egy ilyen klasszikus történetnél. Mikre kell leginkább odafigyelni ilyenkor?
- Határozottan nehéz, ugyanis a bábszínház, az egy elég összetett műfaj és nem csak önmagamra, hanem ilyenkor a bábra is, a báb mozgására is odafigyelek, illetve főleg arra is, hogy állok én a báb mögött.”

 

A kis herceg
Kis herceg
bábelőadás
Szabadka

Most

11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.