Ugrás a tartalomra
A kis herceg
Pannon RTV

A kis herceg Szabadkán

2018-04-15
20:08
2018-04-16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Egy klasszikus történetet, A kis herceg bábszínházi adaptációját láthatták az érdeklődők vasárnap a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben.

A darabot Szloboda Tibor és Molnár Róbert, a Vajdasági Magyar Bábszínház színészei vitték színpadra. A bábokat és a díszletet a színészek maguk tervezték és készítették el. Az előadást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.  Molnár Róbertet a Vajdasági Magyar Bábszínház bábművészét a Pannon RTV riportere kérdezte az előadásról:


„Miközben összerakjuk, nyilván sokszor átlapozzuk a könyvet. Azt hiszem, hogy egy, másfél hónap volt, amíg próbáltunk.
- Nehéz munka életre kelteni a bábokat, és a díszletet megálmodni úgy, hogy az megállja a helyét egy ilyen klasszikus történetnél. Mikre kell leginkább odafigyelni ilyenkor?
- Határozottan nehéz, ugyanis a bábszínház, az egy elég összetett műfaj és nem csak önmagamra, hanem ilyenkor a bábra is, a báb mozgására is odafigyelek, illetve főleg arra is, hogy állok én a báb mögött.”

 

A kis herceg
Kis herceg
bábelőadás
Szabadka

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.