Ugrás a tartalomra
A kis herceg
Pannon RTV

A kis herceg Szabadkán

2018-04-15
20:08
2018-04-16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Egy klasszikus történetet, A kis herceg bábszínházi adaptációját láthatták az érdeklődők vasárnap a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben.

A darabot Szloboda Tibor és Molnár Róbert, a Vajdasági Magyar Bábszínház színészei vitték színpadra. A bábokat és a díszletet a színészek maguk tervezték és készítették el. Az előadást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.  Molnár Róbertet a Vajdasági Magyar Bábszínház bábművészét a Pannon RTV riportere kérdezte az előadásról:


„Miközben összerakjuk, nyilván sokszor átlapozzuk a könyvet. Azt hiszem, hogy egy, másfél hónap volt, amíg próbáltunk.
- Nehéz munka életre kelteni a bábokat, és a díszletet megálmodni úgy, hogy az megállja a helyét egy ilyen klasszikus történetnél. Mikre kell leginkább odafigyelni ilyenkor?
- Határozottan nehéz, ugyanis a bábszínház, az egy elég összetett műfaj és nem csak önmagamra, hanem ilyenkor a bábra is, a báb mozgására is odafigyelek, illetve főleg arra is, hogy állok én a báb mögött.”

 

A kis herceg
Kis herceg
bábelőadás
Szabadka

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.