Ugrás a tartalomra
A kis herceg
Pannon RTV

A kis herceg Szabadkán

2018-04-15
20:08
2018-04-16
17:11
Forrás
Pannon RTV
Egy klasszikus történetet, A kis herceg bábszínházi adaptációját láthatták az érdeklődők vasárnap a Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben.

A darabot Szloboda Tibor és Molnár Róbert, a Vajdasági Magyar Bábszínház színészei vitték színpadra. A bábokat és a díszletet a színészek maguk tervezték és készítették el. Az előadást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.  Molnár Róbertet a Vajdasági Magyar Bábszínház bábművészét a Pannon RTV riportere kérdezte az előadásról:


„Miközben összerakjuk, nyilván sokszor átlapozzuk a könyvet. Azt hiszem, hogy egy, másfél hónap volt, amíg próbáltunk.
- Nehéz munka életre kelteni a bábokat, és a díszletet megálmodni úgy, hogy az megállja a helyét egy ilyen klasszikus történetnél. Mikre kell leginkább odafigyelni ilyenkor?
- Határozottan nehéz, ugyanis a bábszínház, az egy elég összetett műfaj és nem csak önmagamra, hanem ilyenkor a bábra is, a báb mozgására is odafigyelek, illetve főleg arra is, hogy állok én a báb mögött.”

 

A kis herceg
Kis herceg
bábelőadás
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.