Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kitüntetéseket adták át Antalfalván

2022.03.29
19:01
2022.03.29
19:27
Forrás
Pannon RTV
A kultúra és művelődés terén elért kiváló eredményeikért tüntettek ki több személyt és szervezetet ma Antalfalván.

Mások mellett Bakator Judit nyugalmazott tanító nevelői és alkotói tevékenységéért, Dékány Imre hegedűművész és prímás pedig a torontálvásárhelyi zenei életben való aktív szerepvállalásáért kapott plakettet. Dékány Imre első díjat szerzett 2011-ben, a Csókán megrendezett Dankó Pista prímástalálkozó-versenyen.

Pannon RTV

Dékány Imre, hegedűművész, prímás, Torontálvásárhely: „Nagyon szép elismerés, 30 év munka után, úgy, hogy ez csak egy motiváció a további munkára és a fiataloknak is motiváció, hogy ezen az úton haladjanak tovább.”

Antalfalva
kitüntetés

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:55, Frissítve: 19:32

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.