Ugrás a tartalomra

Kiválóan szerepeltek munkatársaink a Kulturális Filmek Fesztiválján

2022.08.07
10:57
2022.08.07
11:06
Forrás
Pannon RTV
Átadták a Kulturális Filmek 8. Fesztiváljának díjait Tállyán. Elismerésben részesültek a Pannon RTV munkatársainak alkotásai is.

Masa Attila, Szalai Adrián és Dobó Engi Florinda különdíjban részesült A múltunk a jövőnk című munkájukkal. Szarapka Szabolcs, Alen Igumanović, Herczeg Zsolt és Bartus Bella Antika című kisfilmjükkel pedig a közönségdíjat nyerték el. A fesztivál fődíját az erdélyi alkotópáros, Magyari Tekla és Simó Csaba Csibészek patrónusa alkotása kapta.

A záróünnepségen Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke beszédében elmondta: 2010 óta a magyar állam a filmgyártásban pénzügyi esélyegyenlőséget akart biztosítani azoknak az alkotóknak, akik magyar szemmel, szívvel, ésszel és tehetséggel képesek elérni, hogy az eszme és az abból kisarjadó film ne csak másoké, hanem végre a miénk legyen.

A helyi magyar kultúrát feldolgozó, Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ magyarok lakta területein leforgatott versenyfilmeket előbb a közönség online értékelhette, a legjobb alkotásokról pedig a Koltay Gábor filmrendező vezette zsűri a fesztivál döntőjében mondott véleményt.

Kulturális Filmek Fesztiválja

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.