Ugrás a tartalomra
MTI/Vajda János

Kiválóan szerepeltek munkatársaink a Kulturális Filmek Fesztiválján

2022.08.07
10:57
2022.08.07
11:06
Forrás
Pannon RTV
Átadták a Kulturális Filmek 8. Fesztiváljának díjait Tállyán. Elismerésben részesültek a Pannon RTV munkatársainak alkotásai is.

Masa Attila, Szalai Adrián és Dobó Engi Florinda különdíjban részesült A múltunk a jövőnk című munkájukkal. Szarapka Szabolcs, Alen Igumanović, Herczeg Zsolt és Bartus Bella Antika című kisfilmjükkel pedig a közönségdíjat nyerték el. A fesztivál fődíját az erdélyi alkotópáros, Magyari Tekla és Simó Csaba Csibészek patrónusa alkotása kapta.

MTI/Vajda János

A záróünnepségen Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke beszédében elmondta: 2010 óta a magyar állam a filmgyártásban pénzügyi esélyegyenlőséget akart biztosítani azoknak az alkotóknak, akik magyar szemmel, szívvel, ésszel és tehetséggel képesek elérni, hogy az eszme és az abból kisarjadó film ne csak másoké, hanem végre a miénk legyen.

Pannon RTV

A helyi magyar kultúrát feldolgozó, Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ magyarok lakta területein leforgatott versenyfilmeket előbb a közönség online értékelhette, a legjobb alkotásokról pedig a Koltay Gábor filmrendező vezette zsűri a fesztivál döntőjében mondott véleményt.

Kulturális Filmek Fesztiválja

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.