Ugrás a tartalomra

„Klári néni újra énekel!”

2018.09.23
17:33
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Első ízben rendeztek emléknapot a moholi származású Vlasity Károlyné Zélity Klára nótafa tiszteletére. A rendezvényt hagyományteremtő céllal indították el.

Az emléknap keretében a vendégkórusok a helyi Szent György plébániatemplomban léptek fel. Nagy Rózsa, vezető, Százszorszép M.E., Törökfalu: „A Tulipán leánykórus rimóci játékokat énekelt. A Törökszegfű asszonykórus tiszai dalokat adott elő, a Búzavirág vegyes kórus pedig Zélity Klárának a gyűjtéséből moholi népdalokat hoztunk.”

A Kultúrotthon előcsarnokában kiállítással várták az érdeklődőket. Az asztalokon megtalálható volt Klári néni hagyatéka is. A szervezők elmondták, hogy a helyiek közül sokan nem emlékeznek már a moholi népdalgyűjtőre. Lajkó Mária, vezető, Csobolyó M.E., Mohol: „Van Moholon egy nótafánk, akit a világon mindenhol ismernek, ahol csak magyar szó elhangzik, csak éppen Moholon merült feledésbe. Ezen szeretnénk változtatni.”

Az eseményen Sutus Áron, a Magyar Összefogás lista jelöltje elmondta, hogy ahogy a magyar közösségek erősödnek, úgy egyre több hagyományápoló rendezvény születik, ezért a jövőben is igyekeznek támogatni ezeket az eseményeket. „Méltóképp kell megemlékeznünk a közösségek megbecsült tagjairól. Fontos, hogy a közösségeknek sokat jelentő személyiségről ne feledkezzünk meg.”

Vlasity Károlyné Zélity Klára moholi nótafa 90 éve született.

Vlasity Károlyné Zélity Klára
nótafa
emléknap
Mohol
Magyar Összefogás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.