Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Klári néni újra énekelt Moholon

2021.09.18
19:47
2021.09.18
19:55
Forrás
Pannon RTV
Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.

Az idei rendezvényre 10 művelődési egyesület érkezett. A résztvevők mind Klári néni nótafa dalaival tisztelegtek emléke előtt.

Lajkó Mária, a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület vezetője: „Ezt a rendezvényt az hívta életre, hogy valamikor Moholnak olyan gazdag kultúrája volt, ami úgy eltűnt, elveszett, és Vlasityné Zélity Klára dalait, népdalait értéktárba is tettük, és hát ezt nem szeretnénk, hogy elvesszen. Ezt muszáj a hagyományaink miatt, de nem csak a hagyományaink miatt, hanem nemzeti identitásunk, a magyarságunk, a moholi érték megőrzése miatt átadni a fiataloknak.”

Mohol
Vlasity Károlyné Zélity Klára
emléknap
Csobolyó Művelődési Egyesület
Lajkó Mária

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.