Ugrás a tartalomra

Klári néni újra énekelt Moholon

2021.09.18
19:47
2021.09.18
19:55
Forrás
Pannon RTV
Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.

Az idei rendezvényre 10 művelődési egyesület érkezett. A résztvevők mind Klári néni nótafa dalaival tisztelegtek emléke előtt.

Lajkó Mária, a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület vezetője: „Ezt a rendezvényt az hívta életre, hogy valamikor Moholnak olyan gazdag kultúrája volt, ami úgy eltűnt, elveszett, és Vlasityné Zélity Klára dalait, népdalait értéktárba is tettük, és hát ezt nem szeretnénk, hogy elvesszen. Ezt muszáj a hagyományaink miatt, de nem csak a hagyományaink miatt, hanem nemzeti identitásunk, a magyarságunk, a moholi érték megőrzése miatt átadni a fiataloknak.”

Mohol
Vlasity Károlyné Zélity Klára
emléknap
Csobolyó Művelődési Egyesület
Lajkó Mária

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.