Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Klasszikus hangszeren dallamosan

2021.10.13
22:02
Forrás
Pannon RTV
Szűcs Mihály itthon épít karriert.
Pannon RTV

Egy fiatal tehetséget mutattunk be Közügyek című műsorunkban, aki Szabadka zenei életében már most is meghatározó szerepet tölt be. Szűcs Mihály, a Szabadkai Zeneiskola tanára, fagotton játszik, meghatározó zenész, meghatározó előadó. Amikor a gimnáziumi évek alatt döntés elé kényszerült, a zenei pályát választotta, részben azért is, mert nem szeretett volna szakítani a családi hagyományokkal. Régi családi örökség náluk a zene szeretete, testvérei is mind a zenei pályán találták meg életcéljukat. Szűcs Mihály többek között a legkedvesebb koncertjére emlékezett vissza, beszélt a tanári pálya nehézségeiről, a járványhelyzet okozta kihívásokról is.

Szűcs Mihály
fagott
Szabadkai Zeneiskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.