Ugrás a tartalomra

KMV: A legjobb előadóművészek és tollforgatók a színpadon

2022.04.10
15:24
2022.05.23
14:11
Forrás
Pannon RTV
Gálaműsorral és díjkiosztóval zárult Óbecsén a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének 55. döntője.

Az idei körzeti versenyeken közel hatszáz pályamű és produkció vett részt, a versenyzők közül a legjobb előadóművészek és tollforgatók állhattak a Városi Színház színpadára a döntő két napján.

Nemrég óta versenyszám a Középiskolások Művészeti Vetélkedőjén a Slam Poetry. Ebben a műfajban Juhász Nikoletta bizonyult a legjobbnak. „Az igaz, hogy nagyon szégyenlős vagyok, emiatt ez most óriási kilépés volt a komfortzónámból, mert tényleg nagyon izgultam és úgy voltam vele, hogy lehet, hogy mégsem megyek fel a színpadra és nem adom elő magam, de ez volt az első nagy közönségem, és úgy látszik, hogy jól sikerült mégis.”

A harmadikos gimnazista Krémer Martina most először vett részt a vetélkedőn. „Slam Poetry kategóriában és önálló novella kategóriában jelentkeztem, Slamben harmadik helyet értem el, önálló novellával pedig elsőt. Nagyon meglepett, mert nem számítottam rá.”

A kerekasztal-beszélgetésen az idén is sokan vettek részt. Az utóbbi évek tapasztalatai most új kihívások elé állítják a szervezőket. Oláh Tamás, társelnök, Középiskolások Művészeti Vetélkedője: „Sajnos sok körzetünk volt az idén, ahol nem volt szükség arra, hogy körzeti vetélkedő legyen, hiszen nem jelentkeztek elegen bizonyos kategóriákban, tehát szinte automatikusan továbbjutottak a versenyzők Óbecsére. Szerencsére ez nem jelentette azt, hogy itt a művekben a színvonala ingadozó lett volna.”

A gálaműsor végén a dobogósok és különdíjasok is átvehették az elismeréseket.

KMV
Juhász Nikoletta
Középiskolások Művészeti Vetélkedője
Krémer Martina
Oláh Tamás

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.