Ugrás a tartalomra

Kőketánc Óbecsén

2018.05.18
18:23
2018.05.18
20:17
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött az általános iskolások Kőketánc énekes népi gyermekjáték- és néptáncvetélkedője Óbecsén.

A kétnapos szemlén 75 csoport lép fel a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. Az eseményt a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte.

Rábaközi táncokkal állt színpadra az adai Aranykapu Művelődési Egyesület Kopogtató néptánccsoportja. Dobai Anikó 3 éves kora óta táncol.

Dobai Anikó, Ada: „A néptánccal nagyon sok barátot is szereztem, és nekem öröm a tánc.”

Sok szülő és nagyszülő jött Óbecsére egész Vajdaságból, hogy táncolni lássa a gyerekeket. Erdősi Loc Valéria Újvidékről érkezett, két óvodás unokája lépett fel ma a Kőketáncon.

Erdősi Loc Valéria, Újvidék: „Ők még kicsik ahhoz, hogy megértsék, mit jelent a néptánc, a hagyományok ápolása, őseink zenéjének a tisztelete, de nagyon boldog vagyok, és gondolom, hogy ha felnőnek, akkor értékelni fogják mindezt.”

Az idei rendezvényen rekordszámú, 75 csoport lép fel Vajdaság csaknem 40 településéről. Ez közel 1800 gyereket jelent.

Szabó Gabriella, főszervező: „Tulajdonképpen ez egy seregszemle, ez egy fesztivál, ez egy találkozó, már nem is annyira vetélkedő, de hát még az a neve, mert az is fontos, hogy legyen egy szakzsűri, akik értékelik, figyelemmel kísérik az itt folyó munkát.”

A rendezvény, amelynek társszervezője az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, szombaton folytatódik.

Kőketánc
Óbecse
Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör

Most

14:41, Frissítve: 15:46

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.