Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Komolyzene töltötte be a Zsinagógát

2020-10-18
20:54
2020-10-19
16:29
Forrás
Pannon RTV
Az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál keretében a Szabadkai Sextet együttes adott koncertet vasárnap este.

Hegedű, fuvola, oboa, klarinét, fagott és vadászkürt csendült fel a Zsinagóga falai között. A Szabadkai Sextet Együttest hat zenész alkotja, akik egyébként a Szabadkai Szimfonikus Zenekar tagjai is. A vasárnap esti koncerten 6 átiratot játszottak.

Az oboát Veronika Antunović Marić szólaltatta meg. „Átiratokat játszunk, a Sevillai borbélynak az iratát kamara felállításra, azután játszuk Agay Dénes szerzeményét, amelyek táncdalokra épített. Gershwin 3 prelude-ét, régi magyar táncokat Malando Tangóját, és a végén klezmer zenét játszunk.”

A kamarazenei összeállítás a harmadik eseménye volt az idei fesztiválnak. Kedden Danilo Kišre emlékeznek majd barátai egy irodalmi összejövetel keretében, szerdán pedig Nógrádi Gergely főkántor koncertjét élvezhetik azok, akik erre időben felvették a jegyet.

Kovács Róbert, irodavezető, Szabadkai Zsidó Hitközség: „Az idei műsorsor fénypontjának, és remélem, hogy sikerül ideérnie, Nógrádi Gergely főkántor úrnak a koncertje szerdán, és az egészet lezárjuk egy sajtótörténeti előadással, amivel a Városi Múzeumban dr. Káich Katalin fog bennünket megörvendeztetni. Remélem, hogy minden le fog folyni, hogy ha nem is száz százalékosan, de megközelítőleg úgy, ahogy szeretnénk.”

Az eseményeket a járványügyi előírások betartásával rendezik meg, a több mint ezer férőhelyes szakrális épületben legfeljebb 277 főnek tudnak ezúttal helyet biztosítani.

Zsinagóga
komolyzene
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Sextet

Most

21:38, Frissítve: 21:44

Đoković negyeddöntős Bécsben

Novak Đoković bejutott a negyeddöntőbe a bécsi keménypályás férfi tenisztornán, miután 7:6 (13-11), 6:3-ra legyőzte a horvát Borna Ćorićot.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.