Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A komor felhők előbb-utóbb úgyis elvonulnak

2020.10.09
18:53
Forrás
Pannon RTV
Alkalmi előadást szerveztek a Szabadkai Városi Múzeum Tornyai és Szabadka című tárlatához kapcsolódóan, a Kulturális Örökség Napjai keretében.
Pannon RTV

A tárlaton a kurátori vezetés mellett a látogatók megcsodálhatták Tornyai János festőművész pusztát és felhőket ábrázoló festményeit. Tornyai alkotásain keresztül kutatta és ábrázolta a puszta természetének elemeit – így a felhőket is – , ahogyan ezt a huszadik század elején és később alkotó filmesek, képírók is tették.

Arról, hogy mi mindent ábrázolnak még a filmbéli felhők, Agárdi Gábor újságíró mesélt, akinek mottója a nagy alkotókat megidézve: A komor felhők előbb-utóbb úgyis elvonulnak.

Szabadkai Városi Múzeum
Szabadka
Tornyai János
kiállítás
előadás
Agárdi Gábor

Most

07:03

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.