Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A komor felhők előbb-utóbb úgyis elvonulnak

2020-10-09
18:53
Forrás
Pannon RTV
Alkalmi előadást szerveztek a Szabadkai Városi Múzeum Tornyai és Szabadka című tárlatához kapcsolódóan, a Kulturális Örökség Napjai keretében.
Pannon RTV

A tárlaton a kurátori vezetés mellett a látogatók megcsodálhatták Tornyai János festőművész pusztát és felhőket ábrázoló festményeit. Tornyai alkotásain keresztül kutatta és ábrázolta a puszta természetének elemeit – így a felhőket is – , ahogyan ezt a huszadik század elején és később alkotó filmesek, képírók is tették.

Arról, hogy mi mindent ábrázolnak még a filmbéli felhők, Agárdi Gábor újságíró mesélt, akinek mottója a nagy alkotókat megidézve: A komor felhők előbb-utóbb úgyis elvonulnak.

Szabadkai Városi Múzeum
Szabadka
Tornyai János
kiállítás
előadás
Agárdi Gábor

Most

22:18

Vásároljunk online, jót tesz a bolygónak!

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár – hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat az MTI szerint.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.