Ugrás a tartalomra

A komor felhők előbb-utóbb úgyis elvonulnak

2020.10.09
18:53
Forrás
Pannon RTV
Alkalmi előadást szerveztek a Szabadkai Városi Múzeum Tornyai és Szabadka című tárlatához kapcsolódóan, a Kulturális Örökség Napjai keretében.

A tárlaton a kurátori vezetés mellett a látogatók megcsodálhatták Tornyai János festőművész pusztát és felhőket ábrázoló festményeit. Tornyai alkotásain keresztül kutatta és ábrázolta a puszta természetének elemeit – így a felhőket is – , ahogyan ezt a huszadik század elején és később alkotó filmesek, képírók is tették.

Arról, hogy mi mindent ábrázolnak még a filmbéli felhők, Agárdi Gábor újságíró mesélt, akinek mottója a nagy alkotókat megidézve: A komor felhők előbb-utóbb úgyis elvonulnak.

Szabadkai Városi Múzeum
Szabadka
Tornyai János
kiállítás
előadás
Agárdi Gábor

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.