Ugrás a tartalomra
Pixabay

Koncerttel, filmbemutatóval emlékeznek Szabados Györgyre

2019-11-12
12:34
2019-11-12
12:51
Forrás
MTI
Szabados György-napot rendez a Magyar Művészeti Akadémia november 21-én.

Az eseményen könyv-és portéfilm-bemutató, koncert és kerekasztal-beszélgetés is várja az érdeklődőket. A Grencsó Open Collective Szabados György-kompozíciókat játszik, a vendégszólisták Dresch Mihály és Mezei Szilárd lesznek. Szabados György zeneszerző, zongorista és dzsesszzenész 2011-ben hunyt el. Az emlékére szervezett napon számos magyar és külföldi szerző beszél majd az életművéről.

Szabados György
koncert
Magyar Művészeti Akadémia

Most

09:51, Frissítve: 10:03

Tanyavilág, ahogyan Gallusz László látja

Tanyák, Sorsok – Tanyasorsok címmel jelent meg Gallusz László nyugalmazott újságíró, műsorszerkesztő legújabb, önálló kötete, amelyben a bácskai és bánáti tanyavilág múltját és jelenét mutatja be.
21:57, Frissítve: 22:03

Mi az óbecsei sárga víz titka?

Óbecsén négy artézi kút működik, sárga vizüket nagyon sokan isszák. Két kút vizét néhány hétig tilos volt fogyasztani. Egy ideje ismét iható víz folyik ezekből a kutakból.
21:37, Frissítve: 21:48

Felgyorsul-e Szerbia EU-csatlakozási folyamata?

Az új csatlakozási fejezet megnyitásáról és Szerbia EU-s csatlakozási lehetőségeiről beszélt Kovács Elvira, a Szerbiai Parlament Európai Integrációs Bizottságának elnökhelyettese a Közügyekben.
21:18

Győzött a Liverpool és a Napoli

A Bajnokok Ligája utolsó csoportkörének délutáni mérkőzésein nem született meglepetés a Napoli hazai pályán győzte le a Genk együttesét, míg a Liverpool idegenben bizonyult jobbnak a Salzburgnál.

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.