Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Koncerttel kezdődik az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

2021.10.10
16:37
2021.10.13
20:22
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai zsinagógában a Gut Sábesz! elnevezésű hangversenyt hallgathatják az érdeklődők.

Koncerttel kezdődik a szabadkai zsinagógában az idei Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál vasárnap este. Klein Judit, Fellegi Balázs, Nógrádi Gergely, valamint Pánczél Kristóf orgona- és zongoraművész Gut Sábesz! elnevezésű hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők. A szervezők minden estére érdekes programmal készültek. Hétfőn a zsidó humornak szentelt estet tartanak szerb nyelven, de lesznek előadások, színházi produkció is. Október 13-án, szerdán például Papp Árpád etnológus tart előadást a Szabadkai Városi Múzeumban, csütörtökön pedig Apró Tibor orgonaépítő a Zsidó Hitközség Dísztermében.

A programokra a belépés ingyenes, viszont a zsinagógában lévő koncertekre és a színházi előadásra jegyet kell foglalni a Zsidó Hitközség Dimitrije Tucović utcai épületében.

koncert
Gut Sábesz!
Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:33, Frissítve: 11:41

Egy asztalnál Kurti és Vučić

Több mint egy év után folytatódott a Belgrád és Pristina közti párbeszéd. Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói kormányfő egy asztalhoz ült Brüsszelben.
10:51

A csúcson is netezne? - megteheti

Mostantól a Kilimandzsáró is szélessávú internetet kap, hogy a turisták tweetelhessenek, instázhassanak vagy whatsappozhassanak, miközben megmásszák Afrika legmagasabb hegyét.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.