Ugrás a tartalomra

Könnyed nyári dallamok

2022.07.01
15:15
Forrás
Pannon RTV
Könnyed, nyári dallamok csendültek fel a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus előadásában csütörtök este. Az évadzáró hangversenyen a népdaloktól kezdve a komolyabb művekig minden hallható volt.

A Cantilena Kamarakórus ezúttal a magyarkanizsai Városházán adott színvonalas koncertet. Mint mindig, most is gyönyörű dallamokkal töltötték meg a teret. A helyiek szívesen járnak el a hangversenyeikre.

Puskás Károly, Magyarkanizsa: „Meg vagyok elégedve, és tisztelem, becsülöm azt a munkát, amit ők végeznek. Habár nem vagyok valami nagy zenei képesítéssel rendelkező ember, ellenben ezeket a dallamokat, meg ahogy vezeti a karnagy, előtte a Losoncz Piroska, most pedig a Tolnay Ilona, én ezt mindig örömmel nézem, és egy élménnyel megyek el, ha vége a rendezvénynek.”

A kórus tagjai heti rendszerességgel találkoznak és próbálnak. Jelenleg 15 tagot számlálnak és a mostani koncert alkalmával igyekeztek megidézni a nyár és a nyári esték hangulatát.

Tolnay Ilona, karnagy, Cantilena Kamarakórus, Magyarkanizsa: „Egy ilyen kakukkos, bogaras, vidám és hangos nótázását terveztünk, énekelünk. Bejárjuk az erdőt, mezőt, egy kicsit szerelmesek is leszünk, meghallgatjuk a madarakat is, és erről fogunk énekelni. Egy vidám kis hangulatú estét szeretnénk a közönségünknek ajándékozni.”

A kamarakórus most egy kis szünetre megy, de ősszel újult erővel készülnek majd az újabb fellépésekre, a helyiek nagy örömére.

Magyarkanizsa
Cantilena Kamarakórus
évadzáró
hangverseny

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.