Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Könnyed nyári dallamok

2022.07.01
15:15
Forrás
Pannon RTV
Könnyed, nyári dallamok csendültek fel a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus előadásában csütörtök este. Az évadzáró hangversenyen a népdaloktól kezdve a komolyabb művekig minden hallható volt.
Pannon RTV

A Cantilena Kamarakórus ezúttal a magyarkanizsai Városházán adott színvonalas koncertet. Mint mindig, most is gyönyörű dallamokkal töltötték meg a teret. A helyiek szívesen járnak el a hangversenyeikre.

Puskás Károly, Magyarkanizsa: „Meg vagyok elégedve, és tisztelem, becsülöm azt a munkát, amit ők végeznek. Habár nem vagyok valami nagy zenei képesítéssel rendelkező ember, ellenben ezeket a dallamokat, meg ahogy vezeti a karnagy, előtte a Losoncz Piroska, most pedig a Tolnay Ilona, én ezt mindig örömmel nézem, és egy élménnyel megyek el, ha vége a rendezvénynek.”

Pannon RTV

A kórus tagjai heti rendszerességgel találkoznak és próbálnak. Jelenleg 15 tagot számlálnak és a mostani koncert alkalmával igyekeztek megidézni a nyár és a nyári esték hangulatát.

Tolnay Ilona, karnagy, Cantilena Kamarakórus, Magyarkanizsa: „Egy ilyen kakukkos, bogaras, vidám és hangos nótázását terveztünk, énekelünk. Bejárjuk az erdőt, mezőt, egy kicsit szerelmesek is leszünk, meghallgatjuk a madarakat is, és erről fogunk énekelni. Egy vidám kis hangulatú estét szeretnénk a közönségünknek ajándékozni.”

A kamarakórus most egy kis szünetre megy, de ősszel újult erővel készülnek majd az újabb fellépésekre, a helyiek nagy örömére.

Magyarkanizsa
Cantilena Kamarakórus
évadzáró
hangverseny

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.