Ugrás a tartalomra

A könyv metamorfózisa - kiállítás a horgosi könyvtárban (videó)

2016.10.14
12:51
A könyv metamorfózisa címmel tegnap este a horgosi József Attila Könyvtárban megnyílt a Magyarkanizsán élő és alkotó Sagmeister Peity Laura kiállítása
A könyv metamorfózisa címmel tegnap este a horgosi József Attila Könyvtárban megnyílt a Magyarkanizsán élő és alkotó Sagmeister Peity Laura kiállítása. A könyvlapokat ábrázoló képek mellett könyvszobrokat is láthattak az érdeklődők. Sagmeister Peity Laura kiállított képei könyvrészletek, különböző ábrázolással, hozzáírással vagy hozzáfestéssel, tépkedéssel és hajtogatással átformált könyvlapok, amelyek a könyv művészi értelemben vett átalakulását tárják a közönség elé. Egyféle kísérlet ez a művész részéről a könyvnek, mint kultikus tárgynak az ábrázolására. Könyvolvasatai, könyvszobrai rétegezettek és kihívóan meglepőek, hangzott el a kiállítás méltatásában, mondta Valkay Zoltán műépítész. A könyv, az irodalom fontos szerepet tölt be a művész életében. A horgosi kiállításra korábban készített, a könyvtári miliőhöz illő képeit hozta el Sagmeister Peity Laura, amelyek felettébb érdekes technikával készültek. "Vannak könyvek, amelyek át lettek alakítva, vagdosva, átfestve, rajzolva van rájuk. Különböző módon, különböző technikák által van megközelítve a könyv."



A kiállítás annak a sorozatnak a része, amelyben a horgosi könyvtár a kevésbé ismert helyi vagy községbeli festők vagy szobrászok után a már elismert, valamilyen szinten Horgoshoz is köthető, de más művészek, így fotósok és irodalmárok alkotásait is bemutatja a falubeli művészetkedvelőknek. Virág Ibolya, könyvtárvezető: "A teljesség igénye nélkül mondom, Sziveri, Gion, Végel, Herceg, de Rejtő Jenő, Karl May is. Minden olyan évfordulóról igyekeztünk megemlékezni az elmúlt hat évben, ami jelentős, akár születés, akár elhalálozás kapcsán. " Sagmeister Peity Laura kiállítását november 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők a horgosi könyvtárban.
kiállítás
A könyv metamorfózisa
Sagmeister Peity Laura

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.