Ugrás a tartalomra

Könyvbazárt rendeztek az Újvidéki Színházban

2017.12.06
19:07
2024.03.19
08:51
Forrás
Pannon RTV
A bevételt jótékony célra fordítja az intézmény vezetősége.

Mindössze 100 és 200 dinárért lehetett a háromnapos könyvbazáron vásárolni azokból az alkotásokból, amelyeket a színházkedvelők és látogatók önkéntesen, adományként hoztak egy-egy előadás előtt. Azok, akik pedig szeretik a papír illatát, örülnek az ilyen lehetőségnek – mondta Szalai Bence. „Rengeteg jó könyvet vettem már itt próbaszünetben, most is csak kisurrantam, hogy körülnézzek az újdonságok között. Szép ötletnek tartom.”

A nagybecskereki Liptai Csaba is megtalálta a számára legérdekesebb példányt. Neki az a fontos, hogy anyanyelvű könyvet tud vásárolni. „Nagyon ritka az olyan hely, ahol mi könyveket tudunk vásárolni és különösen magyar anyanyelvünkön, és ilyen olcsón. Megtaláltam a Magyar irodalom és kultúrát, aminek nagyon örülök, mivel szeretek olvasni.”

A színház vezetősége nem először szervezett jótékonysági gyűjtést, de csak könyvvásárt első ízben tartottak. Ferenc Judit, művészeti munkatárs, Újvidéki Színház: „Azokat a könyveket adtuk el, amiket az évad kezdetén megindult akcióban gyűjtöttünk össze, ugyanis színházjegy helyett a nézők egy könyvet hoztak, illetve adományoztak a színháznak, amiket most a könyvbazár akciónkon adunk el. Nagyon sok, legalább hatszáz könyvet sikerült ily módon begyűjteni, a nézők hozták zacskókkal, dobozokkal a könyveket. Egy nagyon szép adományt kaptunk a Forum Könyvkiadótól és az Újvidéki Könyvtártól.”

A könyvbazár nem szűnik meg, ugyanis december 13-án, 14-én és 15-én az előadások, illetve a nyilvános főpróbák előtt újra kinyit és a könyvkedvelők újra vásárolhatnak.

Újvidéki Színház
könyvbazár

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.