Ugrás a tartalomra
Újvidéki Színház, Könyvbazár
Pannon RTV

Könyvbazárt rendeztek az Újvidéki Színházban

2017-12-06
19:07
2017-12-06
22:23
Forrás
Pannon RTV
A bevételt jótékony célra fordítja az intézmény vezetősége.

Mindössze 100 és 200 dinárért lehetett a háromnapos könyvbazáron vásárolni azokból az alkotásokból, amelyeket a színházkedvelők és látogatók önkéntesen, adományként hoztak egy-egy előadás előtt. Azok, akik pedig szeretik a papír illatát, örülnek az ilyen lehetőségnek – mondta Szalai Bence. „Rengeteg jó könyvet vettem már itt próbaszünetben, most is csak kisurrantam, hogy körülnézzek az újdonságok között. Szép ötletnek tartom.”

A nagybecskereki Liptai Csaba is megtalálta a számára legérdekesebb példányt. Neki az a fontos, hogy anyanyelvű könyvet tud vásárolni. „Nagyon ritka az olyan hely, ahol mi könyveket tudunk vásárolni és különösen magyar anyanyelvünkön, és ilyen olcsón. Megtaláltam a Magyar irodalom és kultúrát, aminek nagyon örülök, mivel szeretek olvasni.”

Újvidéki Színház, Könyvbazás

A színház vezetősége nem először szervezett jótékonysági gyűjtést, de csak könyvvásárt első ízben tartottak. Ferenc Judit, művészeti munkatárs, Újvidéki Színház: „Azokat a könyveket adtuk el, amiket az évad kezdetén megindult akcióban gyűjtöttünk össze, ugyanis színházjegy helyett a nézők egy könyvet hoztak, illetve adományoztak a színháznak, amiket most a könyvbazár akciónkon adunk el. Nagyon sok, legalább hatszáz könyvet sikerült ily módon begyűjteni, a nézők hozták zacskókkal, dobozokkal a könyveket. Egy nagyon szép adományt kaptunk a Forum Könyvkiadótól és az Újvidéki Könyvtártól.”

A könyvbazár nem szűnik meg, ugyanis december 13-án, 14-én és 15-én az előadások, illetve a nyilvános főpróbák előtt újra kinyit és a könyvkedvelők újra vásárolhatnak.

Újvidéki Színház
könyvbazár

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.