Ugrás a tartalomra
Újvidéki Színház, Könyvbazár
Pannon RTV

Könyvbazárt rendeztek az Újvidéki Színházban

2017-12-06
19:07
2017-12-06
22:23
Forrás
Pannon RTV
A bevételt jótékony célra fordítja az intézmény vezetősége.

Mindössze 100 és 200 dinárért lehetett a háromnapos könyvbazáron vásárolni azokból az alkotásokból, amelyeket a színházkedvelők és látogatók önkéntesen, adományként hoztak egy-egy előadás előtt. Azok, akik pedig szeretik a papír illatát, örülnek az ilyen lehetőségnek – mondta Szalai Bence. „Rengeteg jó könyvet vettem már itt próbaszünetben, most is csak kisurrantam, hogy körülnézzek az újdonságok között. Szép ötletnek tartom.”

A nagybecskereki Liptai Csaba is megtalálta a számára legérdekesebb példányt. Neki az a fontos, hogy anyanyelvű könyvet tud vásárolni. „Nagyon ritka az olyan hely, ahol mi könyveket tudunk vásárolni és különösen magyar anyanyelvünkön, és ilyen olcsón. Megtaláltam a Magyar irodalom és kultúrát, aminek nagyon örülök, mivel szeretek olvasni.”

Újvidéki Színház, Könyvbazás

A színház vezetősége nem először szervezett jótékonysági gyűjtést, de csak könyvvásárt első ízben tartottak. Ferenc Judit, művészeti munkatárs, Újvidéki Színház: „Azokat a könyveket adtuk el, amiket az évad kezdetén megindult akcióban gyűjtöttünk össze, ugyanis színházjegy helyett a nézők egy könyvet hoztak, illetve adományoztak a színháznak, amiket most a könyvbazár akciónkon adunk el. Nagyon sok, legalább hatszáz könyvet sikerült ily módon begyűjteni, a nézők hozták zacskókkal, dobozokkal a könyveket. Egy nagyon szép adományt kaptunk a Forum Könyvkiadótól és az Újvidéki Könyvtártól.”

A könyvbazár nem szűnik meg, ugyanis december 13-án, 14-én és 15-én az előadások, illetve a nyilvános főpróbák előtt újra kinyit és a könyvkedvelők újra vásárolhatnak.

Újvidéki Színház
könyvbazár

Most

12:14

Orbán: Magyarország időt nyert

Magyarország időt nyert, az EU-csúcson elnapolták a kötelező kvóták ügyét - közölte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Facebook-oldalán péntek reggel közzétett videóban.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.
Kombi Operatúra felirattal

Szabadkán vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

A hétvégén 12 kamionnal érkezik Szabadkára a Magyar Állami Operaház, amelynek egyik legnagyobb vállalkozása a Kárpát-Haza OperaTúra. Erdély és Ungvár után Szabadkán a Sportcsarnokban lépnek fel.