Ugrás a tartalomra

Könyvbemutató Felsőhegyen

2018.04.28
12:55
2018.04.28
17:07
Forrás
Pannon RTV
A 100 éves felsőhegyi óvodáról készült kiadványt mutatták be tegnap a helyi Könyvtárban.

A kiadványból megtudhatjuk, hogy régen hol állt az óvoda, ki volt az első óvodai dajka, valamint azt is, hogy volt olyan időszak, amikor majdnem 100 kisgyermek járt oda. A könyvben található képeket a falubeliek és a jelenlegi óvónők segítségével gyűjtötte össze Fodor István, a kiadvány szerzője.

Fodor István, szerző: „Nem túl nagy munka, de meglepő, hogy mégis mennyien közreműködtek ahhoz, hogy ez a könyvecske megszülessen. Mi különben nagyobbat markoltunk. Annak idején Felsőhegy értékeit kutattuk a Lakiteleki Népfőiskolával karöltve, és onnan támadt az ötlet, hogy írjuk meg Felsőhegy történetét is. Neki is fogtunk, két télen dolgoztunk. Most már ott tartunk, hogy befejeztük az adatgyűjtést, és akkor derült ki, hogy egy monográfia megírása nagyon nagy munka, és akkor változott az elképzelés, és ilyen részlet füzetek, vagy részfüzetek kiadása mellett döntöttünk. Innen az alapötlet.”

Felsőhegy
Fodor István

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.