Ugrás a tartalomra

Könyvbemutató Magyarkanizsán (videó)

2017.04.28
13:19
Magyarkanizsán, a József Attila Könyvtár szervezésében tegnap bemutatták Molnár Tibor zentai levéltáros Fejezetek a titói Jugoszlávia korai korszakából című könyvét
Magyarkanizsán, a József Attila Könyvtár szervezésében tegnap bemutatták Molnár Tibor zentai levéltáros Fejezetek a titói Jugoszlávia korai korszakából című könyvét. Ez A titói Jugoszlávia levéltári forrásai elnevezésű sorozat tavaly napvilágot látott ötödik kötete. A Zentai Történelmi Levéltár folytatja a sorozatot, a hatodik, immár tematikus kötet megjelenése az idei év vége előtt várható. Az ötödik kötet tulajdonképpen egy tanulmánykötet, amelyben öt szerző foglalkozik az 1945 utáni történésekkel. Az első tanulmány a jugoszláv-magyar államközi és pártközi kapcsolatokat elemezi Molnár Tibor, szerző, Zentai Történelmi Levéltár: „Egy tanulmány foglalkozik a kisebbségek helyzetével a titói Jugoszláviában a 40-es, 50-es években, különös tekintettel a magyarságra vonatkozóan. Egy tanulmány megemlékezik a mezőgazdaság kolektivizációjáról, annak propagandájáról és hatásáról a jugoszláv mezőgazdaságra és az itteni magyarságra illetve jómagam a tanulmányomban a korabeli pártiratokat, pontosabban a járási pártbizottság éves jelentéseit tanulmányozom.”



Magyarkanizsa
könyvbemutató
Molnár Tibor
Fejezetek a titói Jugoszlávia korai korszakából

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.