Ugrás a tartalomra

Könyvbemutató Magyarkanizsán (videó)

2017-04-28
13:19
Magyarkanizsán, a József Attila Könyvtár szervezésében tegnap bemutatták Molnár Tibor zentai levéltáros Fejezetek a titói Jugoszlávia korai korszakából című könyvét
Magyarkanizsán, a József Attila Könyvtár szervezésében tegnap bemutatták Molnár Tibor zentai levéltáros Fejezetek a titói Jugoszlávia korai korszakából című könyvét. Ez A titói Jugoszlávia levéltári forrásai elnevezésű sorozat tavaly napvilágot látott ötödik kötete. A Zentai Történelmi Levéltár folytatja a sorozatot, a hatodik, immár tematikus kötet megjelenése az idei év vége előtt várható. Az ötödik kötet tulajdonképpen egy tanulmánykötet, amelyben öt szerző foglalkozik az 1945 utáni történésekkel. Az első tanulmány a jugoszláv-magyar államközi és pártközi kapcsolatokat elemezi Molnár Tibor, szerző, Zentai Történelmi Levéltár: „Egy tanulmány foglalkozik a kisebbségek helyzetével a titói Jugoszláviában a 40-es, 50-es években, különös tekintettel a magyarságra vonatkozóan. Egy tanulmány megemlékezik a mezőgazdaság kolektivizációjáról, annak propagandájáról és hatásáról a jugoszláv mezőgazdaságra és az itteni magyarságra illetve jómagam a tanulmányomban a korabeli pártiratokat, pontosabban a járási pártbizottság éves jelentéseit tanulmányozom.”Magyarkanizsa
könyvbemutató
Molnár Tibor
Fejezetek a titói Jugoszlávia korai korszakából

Most

19:52, Frissítve: 20:02

Folytatódnak a programok a VM4K-ban

Megújult gyermekfoglalkozásokkal várja a legkisebbeket hétfőtől szombatig mostantól ismét a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Szabadkán.
18:20

Gazdák, figyelem!

IPARD forrásokkal kapcsolatos rendeletek születtek a szerb kormány ülésén. Jó hír a hízómarha-tenyésztőknek: támogatást kaphatnak.
17:33, Frissítve: 17:44

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.