Ugrás a tartalomra

Könyvek a kocsmákban és a piacon is...

2019.06.21
17:17
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
A Légyott a könyvvel! című rendezvény keretében könyvvásárt tartottak a zentai piacon, a könyvújdonságokat viszont a helyi kocsmákban mutatták be.

Az eseményen azok a vajdasági kiadók és könyvek mutatkoztak be, amelyek az ünnepi könyvhéten is részt vettek.

Papp Katalin első kötetes szerzőként mutatkozott be Budapesten, majd Szegeden, és végül Zentán. Verseskötete a Kés a párna alatt címet viseli, amelyből ízelítőt is kaphatott a megjelent közönség. Ahogy Pressburger Csaba a kötetnek a fülszövegében említi, ezek eléggé kitárulkozó és szenvedélyes versek - mesélte a szerző. Vallomása szerint leginkább a szerelem és az álmok foglalkoztatták, valamint a környezet, amelyben felnőtt, és az ettől való elszakadás. Papp Katalin kötetét a Forum Könyvkiadó Intézet adta ki.

A zEtna Kiadó öt kötete jelent meg az Ünnepi Könyvhétre, amelyek az eseményen is bemutatásra kerültek. Beszédes István a Légyott a könyvvel! rendezvény egyik ötletadója. A kiadó elnöke szerint a rendezvény teljes mértékben a könyv jelentőségét emeli ki, annak értékeire összpontosít. Megadja a rangját a vajdasági magyar könyvnek, úgyhogy szurkolok, hogy legyen tere és fejlődhessen - tette hozzá az ötletgazda.

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet rendezvénye már hagyományosnak számít, mindig az Ünnepi Könyvhét után tartják. Vázsonyi Csilla, munkatárs, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet: „Az a célja, hogy elérhető közelségben gyűljenek össze a vajdasági magyar könyvkiadók, hogy az olvasók egy helyen elérjék a könyvújdonságokat, vagy a régebbi kiadványokat. Ilyenkor mindig szervezünk könyvvásárt is, hiszen a terjesztés vidékünkön még mindig gyerekcipőben jár. Eljönnek tehát a szerzők, a kiadók, és bemutatják legújabb kiadványaikat.”

A zEtna Kiadón kívül jelen volt még a Forum Könyvkiadó Intézet, az Életjel Kiadó, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet kiadványai, valamint a Kiss Lajos Néprajzi Társaság.

könyvbemutató
könyvvásár
Zenta

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.