Ugrás a tartalomra

Könyvet kézbe venni mindig ünnep

2022.06.24
07:59
2022.06.24
17:23
Forrás
Pannon RTV
Ez a gondolat kísérte végig L. Móger Tímea Sajátfalu című verseskötetének bemutatóját a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ klubhelyiségében tegnap este.

A költőnő Doroszlón él és alkot. Verseit, kisprózáit rendszeresen publikálja vajdasági és Kárpát-medencei irodalmi, művészeti folyóiratokban. Szívügye a táj, a hely, ahol él, a közösség, amelynek tagja. A Sajátfalu című kötet már címével is erre utal, és szinte a könyvbemutatóval egy napon jött ki a nyomdából.

L.Móger Tímea, költő, író: A szórvány lét egy külön funkció. Az eddigi köteteimben is, de ebben a mostaniban talán fokozottan és még inkább kibontva írok a mindennapokról. A doroszlói, a nyugat-bácskai megélt észlelésekről. Azt gondolom, hogy egy inkább kifelé forduló könyvről van szó. Nem elsősorban a saját érzéseim megéléseim kapnak itt most hangot. Sokkal inkább az, amit körülöttem észleltem és látok folyamatosan a mindennapokban, megélek és észlelek egyénileg és közösségileg is.

L. Móger Tímea
VM4K
VM4K Csütörtök esték – másképp

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.