Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Könyvet könyvért!

2019-02-10
19:14
2019-02-11
17:44
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó könyvvásár volt Újvidéken. Az Egység-Kastélyban az érdeklődők nem pénzért, hanem egy kiolvasott könyvért választhattak egy újabbat. A szervezők így kívánják bővíteni az olvasók táborát.

Valaki utazótáskával érkezett a csere–bere könyvvásárra. Bőröndnyi könyvet ajándékozott a rendezvény szervezőinek.

Gyerekek és idősebbek egyaránt válogattak a különböző könyvekből. A digitális korszak ellenére még mindig a papír illata ragadja meg a vérbeli olvasót – mondta Kristina Nestorović: „A felnövő nemzedék kedveli a digitális és az úgynevezett régimódi olvasást is. Szerintem szebb az, ha egy könyv a polcon van. Láthatjuk, emlékezhetünk rá, és újra elő tudjuk venni, akárhányszor is kiolvastuk.”

Az érdeklődők a már kiolvasott könyv ellenében válogathattak a felkínáltak közül. Marko Žugić: „Olyan könyveket hoztam, amit már kiolvastam. Lakásról lakásra cipeltem őket, így most ez kitűnő alkalom arra, hogy helyettük újakat válasszak és olvassak.”

A vásáron önkéntesek segítettek az eligazításban, a könyvmustrában. Miljana Kocić harmadik alkalommal csatlakozott a rendezvényhez: „Szeretem a könyvvásárlást, illetve azt, hogy saját könyvtáram legyen. De persze, a könyv ára nem mindig hozzáférhető, vagy némely könyvet megveszünk, de nem tetszik, és ez remek alkalom arra, hogy elcseréljük.”

A csere–bere könyvvásárt hatodik alkalommal rendezte meg a Prerazmišljavanje nevű irodalmi portál szerkesztője, Katarina Kostić: „A csere–bere vásárokon eddig több tízezer könyv talált új gazdára, az adattárunkban mindig pár ezret tartunk nyilván. Az újvidéki Városi Könyvtártól, a hazai és környékbeli kiadóktól érkeznek adományok, valamit olyan emberektől, akik saját életterüket szabadítják fel azzal, hogy nekünk adományozzák a könyveket.”

A következő ilyen jellegű könyvvásárt tavaszra rendezik meg az újvidéki Egység-Kastélyban.

könyvvásár
Újvidék
Egység-kastély
olvasó

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:13, Frissítve: 17:34

Sör + foci - végzetes is lehet...

Horvátországban, egy Knin melletti településen 15 símaszkot viselő férfi rátámadt egy kávézóban a Crvena zvezda-Young Boys labdarúgó BL selejtezőt néző vendégekre.
15:55, Frissítve: 16:07

3, 2, 1, 0! Interetno!!!

Kezdődik az Interetno Fesztivál Szabadkán. A mai 0. napon a Ravnica Tamburazenekar, valamint Novák Péter és az Etnofon koncertezik este fél nyolctól.

Népszerű