Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Könyvtár a szabadban

2021.04.10
17:07
2021.04.10
17:14
Forrás
Pannon RTV
Szabadtéri irodalmi esteket, koncerteket és más kulturális eseményeket szervez az elkövetkező időszakban a Szabadkai Városi Könyvtár.

A Könyvtár a szabadban elnevezésű rendezvényekre a palicsi könyvtár mögötti parkban kerül sor, hétvégente - mondta el Dragan Rokvić, a szabadkai intézmény igazgatója. A park rendezése után más szabadkai intézményekkel közösen szerveznek különböző kulturális eseményeket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ma, az első foglalkozáson, Palics történelméről hallhattak előadást a résztvevők.

Dragan Rokvić, igazgató, Szabadkai Városi Könyvtár: „Az elmúlt egyéves időszak bezártságát próbáljuk ellensúlyozni a könyvtár szabadtéri programjaival. Nem lesz könnyű rendbe hozni ezt a helyet, mert nagyok az ambícióink. Szeretnénk egy kis kertet kialakítani, amelybe bazsalikomot, rozmaringot ültetnénk, és itt a gyerekek összekapcsolhatják a növényeket az irodalommal. Sok ötletünk van, azt reméljük, hogy más kulturális intézmények is csatlakoznak majd hozzánk. Egyeztetünk a Szabadkai Gyermekszínház illetékeseivel is. ”

Szabadkai Városi Könyvtár
Dragan Rokvić

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.