Ugrás a tartalomra

A Korány Ferencz emlékműnél emlékeztek 1848-ra Bácsföldváron

2018.03.15
16:45
2018.03.20
08:05
Forrás
Pannon RTV
1848-ban súlyos harcok és vérengzések helyszíne volt Bácsföldvár. A szabadságharc alatt az egész falu a tűz martalékává lett, a lakosság nagy része elmenekült, és csak 1849 szeptemberében tért vissza.

Ma délután a helyi katolikus temetőben, Korány Ferencz 1848-as honvéd emlékművénél is koszorúzással emlékeztek a magyar szabadságharc évfordulójára.

Ragács Ervin, óbecsei önkormányzati képviselő, VMSZ: „Ugyanúgy, ahogy akkor őseink kivívták a szabadságot, nekünk ma is az aktuális, előttünk álló magyarországi választásokon tehetünk a magyar szabadságért. Párhuzamot kell vonnunk a múlt és a jelen között. Egy kicsit nekünk könnyebb a dolgunk. Valamikor a magyarnak nem sok fegyvere volt, nekünk a kezünkbe adták a fegyvert, ez a szavazati jog, amivel élhetünk.”

Ada

Most

21:33, Frissítve: 07:18

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.